Readly Expressillä voisi mennä huonomminkin

11.1.2018 - 19:26 | Timo Nurmos Blogi

Readly Express hoitajansa Inga Perk Solvallan Jubileumspokalenin voittajina 2017. Kuva: Anu Leppänen

Olin torstaina Normandiassa ajamassa hiittiä Readly Expressillä – palasin kotiin Tullingeen viime yönä. Pakko myöntää: meillä voisi mennä Ranskassa huonomminkin.

Readly Express juoksee sunnuntaina kilpaa Vincennesissä Prix d’Ameriquen tämän talvimeetingin viimeisessä esikilpailussa Prix de Belgiquessa, eikä sen eikä meidän tarvitse nyt suhtautua pyhän kisaan aivan hampaat irvessä. Ori viihtyy hoitajansa Inga Perkin kanssa Björn Goopin valmennuskeskuksessa Normandiassa paremmin kuin hyvin. Se tuntui torstain vedoissa, no, mitä sitä kiertelemään, ihan loistavalta!

Ennen Ranskaan lähtöä olin huolissani siitä, ettei Readly Expressillä ollut starttia alla sitten lokakuun Ruotsin mestaruuden. Tiesin kyllä, että ori on aivan mainiossa vireessä, mutta kovimman iskun löytymiseen vaaditaan huippu-urheilua. Sitä on nyt saatu ja saadaan pyhän juoksussa. Nyt kun jouluaaton Prix Tenor de Baune meni aivan nappiin, askelmerkit tammikuun 28. pääkisaan tuntuisivat osuvan lankulle Prix d’Ameriquea silmälläpitäen.

Jo Tenor De Baune antoi monta oikeaa vastausta, ja ennen kaikkea sen voitto toi lipun Prix d’Ameriqueen ja lopetti jännittämisen siitä, päästäänkö isoon kisaan mukaan. Muita isoja havaintoja olivat, että Readly Express osaa mennä Ranskan volttisysteemissäkin, ja että se osasi mennä niin etusuoran alamäkeen kuin takasuoran ylämäkeenkin. Joillekin hevosille alamäkeen ravaaminen on yllättävän vaikeaa, ja viimeistään Vincennesin ”ison radan hevoset” seulotaan takasuoran ylämäessä. Sinne on vuosien varrella jäänyt monta maailman huippua, jotka muualla ovat ykkösiä – Vincennesissä vain eivät.

Yhtä tärkeitä tietoja ovat olleet, että Readly palautui viime kisasta tosi nopeasti, sekä kilpailupaikalla, että kisaa seuranneina päivinä. Se on viihtynyt siis mahtavasti uudessa paikassa. Toki nämä eivät sikäli yllätä, että ori on luonteeltaan sillainen, että sille on aina käynyt kaikki. Mutta hevoset ovat hevosia, joka päivä mitä vaan voi tapahtua. Valmennusohjelma on edennyt täsmälleen suunnitelman mukaan.

Sunnuntaina edessä on siis valmistava startti.

Ykkösaiheita sunnuntaina on volttaamiseen tutustuminen edelleen ja sopivan kilpailurutiinin haku. Kilvanajo on sitä mitä se on, ikinä ei tiedä mitä tapahtuu. Minulle sopisi kuitenkin hyvin, jos Readly saisi vaikka vähän nätimmän juoksun. Menestystä saa tullakin, mutta se ei ole keskeisin asia Belgiquessa – vaan se, että kaikki sujuisi hyvin kohti Ameriquea.

Moni ei arvaa, miten moninaisia pohdintoja tällaisen huippukisan suunnitteluun kuuluu. Esimerkkinä voin mainita liikenteen Pariisin seudulla. Matkaa Normandiasta tulee reilu pari sataa kilometriä Vincennesiin, mutta riippumatta ovatko ravit myöhään tai aikaisin tai edes minä viikonpäivänä, optimaalinen lähtöaika kohti raveja on noin kahdeksalta aamulla. Siinä minimoidaan jättiruuhkien mahdollisuus ja varmistetaan, että ollaan ajoissa paikalla. Tästä syystä monet Vincennesissä kilpailevat oleilevat Grosboisin valmennuskeskuksen talleilla lähellä Pariisia. Olemme kuitenkin todella tyytyväisiä Normandiassa; kaikki sujuu kuin rasvattu. Ennen kaikkea Readly on vain mainio veikko, ja sen mieliala ja vire sekä fyysinen valmius ovat todella…, no katsotaan!

Voit myös kuunnella Nurmoksen ajatuksia Readlyn mahdollisuuksista Jordanstorpin harjoituskeskuksessa 15.12.2017 nauhoitetulta videolta Ranskan reissun edellä alta:

Jaa artikkeli:

Blogi

Jätä kommentti