Tämä tästä vielä puuttui

14.4.2018 - 13:22 | Ville Toivonen Blogi Suomi

Tuomas Korvenoja ja Matti Kallio edustavat kolmea viidestä oikeusprosessin Hipposta vastaan käynnistäneestä kasvattajasta. Kuva: Ville Toivonen

Sieltä se sitten tuli, tunnistusskandaalin seuraava laine.

Ilta-Sanomat uutisoi perjantai-iltana viiden hevoskasvattajan jättäneen Espoon käräjäoikeuteen haastehakemuksen, jossa se vaatii mitätöimään Hippoksen heidän kasvateilleen asettaman 2000 euron sakon. Linkki Ilta-Sanomien uutiseen.

IS:n uutisen mukaan haastehakemuksen ovat jättäneet Oy Trot Ab, Herttuala Oy, Kotihalli Oy, IMT-Talli Oy sekä Carol Stable. Kyseessä on siis osa menestysvalmentaja Tuomas Korvenojan ympärille muodostuneesta klikistä, jonka osuus tunnistusskandaalissa on ollut huomattavan suuri.

Kantajista Oy Trot Ab on Korvenojan oma yhtiö ja Carol Stable hänen edustamansa talliyhtymä. Muut kantajat ovat Korvenojan pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita, suurelle raviyleisölle tunnetuimpana Kotihalli Oy ja sen takana oleva kauppaneuvos Matti Kallio. Herttuala Oy:n takana on veriplasmabisneksessä ansioitunut ex-jääkiekkoilija ja Tampereen Ilveksen nykyinen puheenjohtaja Jyrki Seppä, IMT-Tallin omistaja Jyrki Ojanen taas on kiinteistömiehiä ja Vermon hallituksen näkyvimpiä toimijoita. Ihan perusharrastajista ei siis ole kyse.

Asia sinänsä ei ole hirvittävän suuri. Kyse on kahdentoista hevosen sakkomaksuista eli yhteensä 24000 euron sakottamisesta tai sakottamatta jättämisestä. Jos asia päätyy käräjäsaliin, kuluja tietysti syntyy, mutta toiminnallisesti kyse ei ole mistään, mikä kellauttaisi Suomen Hipposta suuntaan tai toiseen.

Kaiken kohun keskellä oikeusprosessi kuitenkin on paljon todellista kokoaan merkittävämpi käänne.

Suomen Hippos olisi voinut sakkojen asettamisen sijaan myös noudattaa omia sääntöjään ja muuttaa väärin tunnistetut varsat FIU-hevosiksi. Hippoksen hallitus kuitenkin teki sanktiopäätöksen kieli keskellä suuta: haluttiin rangaista sen verran, että rangaistus koettaisiin oikeaksi rangaistukseksi, mutta niin vähän, etteivät ”isot pojat” lähtisi oikeustoimiin. Nyt näyttää siltä, että molemmissa tavoitteissa epäonnistuttiin. Tunnistusskandaaliin sotkeutumattomat kasvattajat ovat olleet lievästä sanktioista lähinnä raivoissaan, ja Hippos on nyt joka tapauksessa joutumassa raastupaan.

”Mietimme myös kohtuullisuuspuolta”, Hippoksen puheenjohtaja Kari Eriksson sanoi sanktioita Ravinetille perustellessaan.

En tiedä, miten kestävällä pohjalla Hippoksen sanktiot lain edessä ovat. Kohtuus tuntuu joka tapauksessa olevan kaukana siitä, että mittavana osapuolena ja suurena hyötyjänä asiassa ollut Korvenoja kumppaneineen lähtee haastamaan sakkoa, jonka summalla varsaa olisi hädin tuskin käyttänyt Tanskasta Suomessa tunnistettavana. Se, mitä tällä liikkeellä voidaan saavuttaa, ei ole missään suhteessa oikeusprosessin toiminnalliseen ja imagolliseen haittaan. Erityisen kiusallinen asia on takaisin Hippoksen puheenjohtajaksi halajavalle Antti Lehtisalolle, jonka pitkäaikainen luottomies Korvenoja on.

Jaa artikkeli:

Blogi Suomi

4 kommenttia aiheesta “Tämä tästä vielä puuttui

  1. Tätä on ihan pakko kommentoida – minun puutteellinen maalaisjärki valaisee vain yhtä sanontaa ”tehdäänkö Väyryset” – joku halunnee osoittaa jollekin miten sääntöjä voidaan soveltaa – välittämättä siitä tosiasiasta että varmasti lähtee – niin mikä – riita ja epäsopu kasvattajien kesken – kannattaako?

  2. Viimeistään tämä manööveri varmisti, että raviväki on tiellä, jolla tämän onnettoman tunnistusjupakan raviurheilulle aiheuttamat vahingot maksimoituvat. Murheellista etenkin siksi, että varsojen tunnistus väärässä paikassa, niin sääntöjen vastaista kuin se onkin, on loppujen lopuksi aika vähäinen rikkomus. Tämä tajutaan aikanaan, jos ja kun väki palautuu suhteellisuudentajuihinsa.

  3. Katsomme, etteivät kasvattajat ole vastuussa näistä tapahtumista, emmekä hyväksyä sakkoa, Korvenoja totesi.
    – Noloa! Kerrassaan käsittämätöntä kukkoilua!

    Ehdotan, että ko. kasvattajien ryhmittymä siirtyy kokonaan ulkomaille kasvattamaan ja kilpailemaan, koska muualla on aina paremmin….Kukaan ei ole korvaamaton.

Jätä kommentti