Vain olennainen on tärkeää

19.2.2019 - 18:25 | Ville Toivonen Blogi

Uusi Superlauantai-konsepti on rakennettu voimakkaasti kotikatsojien ehdoilla. Seuraavat Superlauantait ovat kalenterissa toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa. Kuva: Anu Leppänen

Superlauantain konsepti saattoi jakaa mielipiteitä, mutta tärkeimmässä tavoitteessaan uutuustuote onnistui.

Limittäin Turussa ja Kuopiossa ajettu T75-kierros oli ryyditetty 500 000 euron jackpot-rahalla, ja superluokan peliehdot saivat pelaajia varsin mukavasti liikkeelle. Veikkauksen tiedotteen mukaan T-pelien pelaajia oli eniten toton historiassa, ja pelivaihdon ja -katteen osalta liikuttiin Kuninkuusravien mittaluokassa.

Superlauantai on rakennettu selkeästi TV-tuotteeksi, ja ainakin kotikatsomosta käsin tuote toimi mukavasti. Lähtöjä tuli tasaiseen tahtiin kahdelta paikkakunnalta ja pelattavaa ja seurattavaa riitti. Hienosäätöä tietysti tulee jatkossa, mutta pelituote oli hyvä.

Kilpailijoilta kuulunut palaute on ollut pääpiirteissään positiivista. Ensi kertaa lauantairaveissa käytössä olleeseen konseptiin on vielä totuttelemista, mutta valtaosa aktiiveista on ymmärtänyt koko homman tärkeimmän pointin: Superlauantai on rakennettu uudenlaiseksi pelituotteeksi, jolla tavoitellaan myös uusia asiakkaita.

Uusien peliasiakkaiden löytäminen ja nimenomaan kotimaisten ravien pelivaihtojen kasvattaminen ovat raviurheilun suuria haasteita. On vain hyvä, että Veikkauksella on ainakin yritystä uusasiakashankintaan. Superlauantait on rakennettu nimenomaan kotikatsomoita, ei niinkään paikalla olevia katsojia varten, mutta neljä Superlauantaita vuodessa ei liene siinäkään mielessä ongelma. Toki toteutus tulee raviradoillakin jalostumaan kokemusten myötä, eikä ensimmäisestä kerrasta pidä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Vaikka muutosvastarintaa on aina ja joka asiassa, tärkeää on nähdä metsä puilta: olennaista on löytää kotimaisille ravipelikohteille uusia markkinoita. Ja kuten takavuosien TV-persoona Frank Pappa asian kiteytti, vain olennainen on tärkeää.

Sosiaalisen median keskusteluissa osa vanhemmista ravijääristä tuntuu kovasti kaipaavan sitä aikaa, kun ravibussien takapenkissä pidettiin sökörinkiä ja Markku Heikkilä selosti lauantaisin raveja televisiossa. En epäile etteikö 1980-luku ollut raviurheilulle hyvää aikaa, mutta se aika on mennyttä, eikä myöskään tule palaamaan. 1980-luku on nyt yhtä kaukana kuin 1950-luku oli 1980-luvulla – jokainen voi pohtia, kuinka paljon ihmiset, yhteiskunta, vapaa-ajan kilpailu ja urheiluvedonlyönti muuttuvat kolmessakymmenessä vuodessa.

Vain yksi on pysyvää, ja se pysyvä on muutos.

Jaa artikkeli:

Blogi

Jätä kommentti