Vielä kerran Vincennesiin!

1.12.2018 - 14:48 | Anne Luttinen Blogi

Jean Baudron hiittasi Ranch Kellyä perjantaina.

Perjantain hiitissä Kelly näytti virkeältä ja itsenäisyyspäivänä kilpaillaan vielä kerran Vincennesissä ennen kuin tullaan jouluksi kotiin.

Hain juuri maatalouskaupasta purupaaleja paluumatkaa varten. Vähän haikea fiilis alkaa olla, mutta meillä on ollut Kellyn kanssa hieno reissu. Ja vielä kerran kilpaillaan täällä ennen kuin suunnataan kotiin Mäntyharjulle.

Eilen verryttelin Kellyn itse, mutta istutin sen jälkeen Jeanin kyytiin. Hän ajoi Kellyllä reippaan mailin hiitin ja itse sain katsella sitä vähän eri vinkkelistä. Viimeiset 500 metriä tamma tuli reippaammin ja ravi kävi hyvin, sen puolesta ei mitään ongelmaa. Jean tykkäsi myös, että Kelly tuntui hyvältä.

Kun kerran täällä vielä ollaan, tarkoitus on ajaa kilpaa Vincennesissä itsenäisyyspäivänä. Mitään näkyvää vikaa hevosessa ei ole. Pitkä kausi varmaan painaa jo hevosessa osaltaan, mutta katsellaan, miten tamma jaksaa. Kova lähtöhän siitäkin tulee. Kellylle olisi ollut hyötyä lihashuollosta, mutta täältä ei ole oikein sellaista henkilöä löytynyt. Täällä on lähinnä niksauttajia ja osteopaatteja, mutta ei niinkään lihaskäsittelijöitä. Ilmeisesti osteopaateillakin on erilainen koulutus kuin Suomessa. Kellylle olisi ollut lihaskäsittely välillä tarpeellista, mutta näillä on mentävä.

Hannun kanssa vaihdettiin ajatuksia ja hän on edelleen halukas tulemaan ajamaan. Kellyn kausi on mennyt hienosti Hannu puikoissa ja mennään sillä loppuun asti. Saarankin kanssa mietittiin, että se on hevoselle paras vaihtoehto. Hevosen saa kuitenkin pilattuakin yhteen starttiin, jos siltä vaaditaan liikoja. Ensi torstain kisa on viimeinen kisa Ranskassa, mutta sitä en tiedä, onko se koko uran viimeinen kisa.

Tärkein asia ensi kaudella on se, että Kelly yritetään astuttaa. Toki jos se pitää hyvän tasonsa, kevättalvella voidaan vielä startata Suomessa. Orivaihtoehdoista ykköseksi on noussut täällä tuttu Love You. Se on charmikas vanha herra, jolla on hyvät jalat ja jälkeläisnäytöt. Ranskassa sen varauskalenteri on ensi vuodelle täysi enkä tiedä, minkä verran sitä on saatavilla ulkomaille. Tänään ollaan menossa kylään Love Youn omistajien luokse, ehkä siellä selviää lisää.

Lenkille lähdössä!
Näissä maisemissa olemme saaneet viettää ikimuistoisen ajan. Kolme rataa ja suoria löytyy.
Tällaiset maisemat on minun ikkunastani. Kelly laiduntaa vielä kovasti.
Porukalla lenkillä.
Kesä on ohi.
Kellyn ulkokoti.
Kellyn tuleva sulho? Love You osuu aina lenkkireitin varrelle.
Saara ja laukkahevonen Genewraie. Uskon, että tästä irlantilais-ranskalaisesta tammasta kuullaan vielä joskus.
Elvis on lievittänyt koiraikävää.
Näitä ihania kyliä täällä riittää.
Jaa artikkeli:

Blogi

Jätä kommentti