En gång om året! Elitloppet-viikonloppu kuvakoosteena

29.5.2018 - 14:11 | Anu Leppänen Artikkelit

Wilhelm Paalin ohjastamaa ja Jerry Riordanin valmentamaa Ringostarr Trebiä juhlittiin tämän vuoden Elitloppet-voittajana. Kuva: Anu Leppänen

SOLVALLA. Elitloppet-viikonlopun tunnelmiin palataan vielä Ravinetin kuvakoosteessa.

Kuvat Anu Leppänen, kuvatekstit Miika Lähdeniemi

Elitloppet-voittaja Ringostarr Trebin vierellä iloitsee sen suomalaishoitaja Heli Tarrimaa. Ohjastaja Wilhelm ”Wim” Paal on puolestaan Saksassa syntynyt ja ollut useammassa maassa ravihommissa, viime vuodet Ruotsin Halmstadissa.
Yhdysvalloista lähtöisin oleva Jerry Riordan on vaikuttanut viimeiset viisi vuotta Halmstadissa. Riordan juhli Elitloppet-voittoa parinsadan ystävän ja tutun kanssa tukholmalaisessa ravintolassa.
Heli Tarrimaa kehuu ”Ringoa” erityisen kiltiksi ja helpoksi hevoseksi, jonka pystyikin tuomaan aivan yleisön lähelle ihasteltavaksi.

Elitloppet-viikon avainhahmo oli italialainen Alessandro Gocciadoro, jonka talliin tuli kymmenellä yrittämällä uskomattomat kuusi voittoa. Arazi Bokon Sweden Cup -voiton lisäksi talli juhli mm. kuvan Virginia Grifin voittoa. Mukana hoitaja Anu Niskanen, joka jää Gocciadoron tallin kymmenen hevosen kanssa kesäksi Sisu-talleille.
Kari Lähdekorpi oli iloisena, kun Pastore Bob selvitti tiensä Elitloppet-finaaliin. Lujaa kärkeen ladannut Pastore Bob oli kuitenkin liian kuumana ja väsyi rajun matkavauhdin jälkeen viimeiseksi.
Elitloppet-hevosten kuskit ja valmentajat huomioitiin perinteiseen tapaan.
Yksi viikonlopun sykähdyttäjistä oli vuoden 2016 Elitloppet-voittaja Nuncio, joka esittäytyi yleisölle. ”Nuncio on minulle kuin poika”, valmentaja Stefan Melander kommentoi.
Margareta Wallenius-Kleberg oli onnittelemassa tammalähdön voittajaa Extra Fudgea ja Jorma Kontiota.
Ensimmäisessä Elitloppet-karsinnassa kesti parikymmentä minuuttia esittelyn jälkeen ennen kuin päästiin matkaan, sillä lähdönuusintoja tuli useampi. Se kuumensi erityisesti Bold Eaglea sekä kuvan Rajesh Facea ja Lutfi Kolgjinia. ”Tämä ei ole mitään muuta kuin suuri tuomariskandaali. Solvalla on järjestänyt fantastiset olosuhteet, mutta valitettavasti heillä on epäpätevää väkeä lähtöautossa”, Kolgjini latasi Travrondenin haastattelussa.
Tuleva Elitloppet-hevonen? Giveitgasandgo hurjasteli Nelivuotiseliitissä ajan 09,5. Hirmuista kyytiä alussa keulaan tykittänyt Lexus Dream päästi voittajan eteensä ja oli sen kannoilta urhea kolmas 10,0-ajalla. ATG:n statistiikan mukaan Lexus Dream oli viikonlopun vauhdikkain avaaja, sillä se rykäisi ensimmäiset 200 metriä 01,7! Elitloppet-finaalissa Pastore Bob liikahti saman matkan aikaan 02,1.
Kylmäveristen klassikkokisan Elitkampenin voitti Erik Adielssonin ajama Lome Brage.
Antti Tupamäen viikonloppu sisälsi kaksi kakkossijaa. Lauantain V75-finaalissa Atupem tykitti lujaa, mutta hävisi niukasti. Polara oli johtaneen Lome Bragen rinnalta urhea kakkonen.
Elitkampenin toinen suomalaisedustaja Pikkukahveli laukkasi harmittavasti ensimmäisessä kaarteessa. ”Lähti ravia, mutta oli vaan liian paineissaan toisten takana”, Esa Holopainen summasi.
Melkoinen montenäytös! Marie Bacsichin ratsastama Be Mine De Houelle heitti vastustajille hyvästit heti alussa, paahtoi hurjaa kyytiä ja latasi raviratsastuksen ME-lukemat 09,8/1640a.
Sunnuntaiaamupäivän lähdössä Santtu Raitala kannusti Mr Golden Quickin näyttävään kirivoittoon. Kättä paiskaa raviselostaja Lauri Hyvönen.

 

Yksi Alessandro Gocciadoron voittajista oli lauantaina V75-finaalin vienyt Volnik Du Kras, joka oli kompuroida laukalle maalisuoralla, mutta sai rytmistä lennosta kiinni ja piti niukasti pintansa ulkoa kirinyttä Atupemia vastaan.
Gocciadoron Sweden Cup -voittaja Arazi Bokon kanssa hoitaja Kaino Laine.
Sweden Cup -karsinta täydessä vauhdissa! Sisimpänä Charrua Forlan, joka paineli voittoajan 09,7. Finaalissa se oli neljäs.
Örjan Kihlströmin ajama Sorbet voitti Sweden Cup -karsintansa, mutta joutui tyytymään finaalissa kakkossijaan Arazi Bokon jälkeen.
”Ludde” Kolgjini tuuletti voittoa lauantain perinteisessä Harper Hanoverissa, jossa Platon Face paineli paalulta voittoajan 13,1/3140 laukan kera.
Henna Halme ajoi lauantain Klass II-finaalissa Bag’s Simonia, joka jäi kymmenenneksi.
Myös Hennan pikkusisko Oona Halme ajoi Elitloppet-lauantaina. Tuloksena oli kuvan Ekslätts Sacrificen kanssa kolmossija Mini Elitloppetissa, jossa suomalaisponit ottivat neloisvoiton.
Toisen peräkkäisen Mini Elitloppet -voittonsa ottaneen Pomonan taustajoukot juhlatunnelmissa: Mats Havulehto, ohjastaja Elina Miettunen, Ann-Kristin Nyberg ja Emil Havulehto.
Ravinetin ”Ruotsin-agentti” Kaj Widell narutteli näyttävän V75-voiton Magic Gwinillä, joka voitti myös edellisvuoden Elitloppet-viikonvaihteessa.
Perjantain lounasraveissa oli suomalaisjuhlaa, kun Olli Koivunen kannusti isänsä Harrin valmentaman Boadicean voittoon.

 

Jaa artikkeli:

Artikkelit