Kunkkarilauantain kohokohdat – katso kuvat!

28.7.2018 - 23:11 | Anu Leppänen Artikkelit

Risto Tupamäki voitti kuninkuuskilvan avausmatkan Costellolla, tytär Kaisa puolestaan pääsi juhlimaan Hanslankarin voittoa lastensa Vienon ja Saimin kanssa. Kuva: Anu Leppänen

ROVANIEMI. Puolet kuninkuusraviviikonlopusta takana ja puolet edessä! Lauantain fiiliksiä Ravinetin kunkkarikuvakoosteessa.

Kuvat Anu Leppänen, ellei toisin mainita.

Rovaniemellä vieraili kuninkuusravilauantaina 24 360 henkilöä. Kuvagalleriassa kunkkaritunnelmia ja kaikki päivän voittajat!
Ryti-Tyttö matkaseurueineen pääkallopaikalla. Tamma oli kuningatarkilpailun avausmatkalla neljäs ja jäi Akaasian taakse voimissaan pussiin. Kuva: Jukka Vepsäläinen
Fanittaminen kuuluu kunkkareihin, mallia näyttävät Costellon fanijoukot.

Lähtö 1 Diktaattori / Karoliina Sinkkilä

Baletin Salama veti montén Suomen Mestaruutta kalkkiviivoille asti, mutta aivan viime metreillä Diktaattori jyräsi ykköseksi. Karoliina Sinkkilä ohjasti uransa 39. voiton juossutta ruunaa, jolle mestaruus oli uran toinen. Sinkkilälle Suomen mestaruus oli uran kolmas.

Lähtö 2 Hanslankari / Risto Tupamäki

Hanslankari jyräsi väsymättömästi voittoon Vaelluksen rinnalta, ja ykkössijaa juhlittiin Tupamäen perhepiirissä: Kaisa Tupamäki-Kukkamo on oriin omistaja ja valmentaja, ohjastajana oli hänen isänsä Risto Tupamäki. Seremonioissa mukana myös Kaisan äiti Virpi Tupamäki sekä Kaisan tyttäret Vieno ja Saimi Kukkamo.

Lähtö 3 Landen Paukku / Jani Suonperä

Landen Paukun voittokululle ei näy rajoja. Omistaja-ohjastaja-valmentaja-kasvattaja Jani Suonperä sekä hänen elämänkumppaninsa Jatta Hyyryläinen saattelivat voittajakehään oriin, joka on voittanut uransa seitsemän ensimmäistä starttia.
Landen Paukun balanssi. Kuva: Jukka Vepsäläinen

Lähtö 4 Smart Leader / Hannu Torvinen

Petri Klemolalla on taas käsissään melkoinen lahjakkuus. Hannu Torvinen ohjasti Smart Leaderin ruunan neljänteen peräkkäiseen voittoon. Kaikkiaan tolppia on 11 startista nyt kuusi.

Lähtö 5 Vappuäijä / Antti Ojanperä

Antti Ojanperä ja Jutta Ihalainen ottivat ilon irti Vappuäijän voitosta Antin kotiradan Rovaniemen kunkkareissa. ”Antilla on paljon kavereita täällä ja oikeastaan joka paikassa. Pihtiputaallakin se tuntee enemmän väkeä kuin minä”, Ihalainen nauroi.

Lähtö 6 Toto76-1 Ain´t She Sweet / Heikki Mikkonen

Keskiviikkona Vermossa Kartierilla voittaneen Heikki Mikkosen viikko jatkui aurinkoisissa merkeissä, kun oma valmennettava Ain’t She Sweet ehti voittoon 12-radaltakin.

Lähtö 7  Toto76-2 Knox Hanover / Hannu Torvinen

Hannu Torvisen ajama Knox Hanover paineli kuin hurmoksessa kärkipaikalla ja voitti kovalla ajalla 12,5/2100a.

Lähtö 8  Toto76-3 Koveri / Ahti Antti-Roiko

Tiukkaa loppusuoran vääntöä Koverin, Jepuliksen ja Raggarin kesken.

Lähtö 9  Toto76-4 Tir Du Caux / Iikka Nurmonen

Ikinuoren Tir Du Caux’n eli Tirrin omistaja Kyösti Ylivallo ja ohjastaja Iikka Nurmonen voittotunnelmissa.

Lähtö 10  Toto76-5 Akaasia / Markku Hietanen

Kurikan vauhtitamma Akaasia ja Markku ”Faari” Hietanen olivat kuningatarkilpailun avausmatkan sankarit.

Lähtö 11  Toto76-6 Costello / Risto Tupamäki

Ville Herttuan perhe Costellon voittojuhlissa.

Lähtö 12  Toto76-7 Wall In Carlina / Olli Koivunen

Vaikka Huimariina laukkasi kuningatarkilpailun avausmatkalla, talliin tuli yksi voitto. Reissussa mukana ollut Wall In Carlina vei tammalähdön Olli Koivusen ajamana.

Ponilähtö A-ponit Mäntylahen Maileri / Riikka Haapasaari

A-ponien kärrylähdössä oli dramatiikkaa, kun keulassa juossut Maari Ji kampesi maalisuoran alussa ulkoradoille ja laukkasi. Selvään voittoon jatkoikin Riikka Haapasaaren ohjastama ja Aurora Haatajan valmentama sekä omistama Mäntylahen Maileri. Kolmevuotias ori jatkaa uraansa kahden startin jälkeen tappiottomana.

Ponilähtö A-Ponit Montén SM

A-ponien montén Suomen Mestaruudessa käytiin todella tiukka taisto voitosta. Viivi Mäki-Jaakkolan ohjastama ja Pietiläisen perheen omistama Saphira punnersi ykköseksi uudella SE-ajalla 2.22,4. Iina Hautamäen ohjastama Granat tarjosi loppuun asti tiukan vastuksen.

Aamupäivällä järjestettiin Yugikassen -kilpailu, jossa lumipallot lentelivät vauhdikkaasti. Kisan voitti Salamakypärien joukkue, vanhemmat ohjastajat tulivat hopealle ja median joukkue jäi kolmanneksi.
Hiihtoratsastushyppynäytöksessä vauhdissa olivat Toni Nieminen, Wille Karhumaa ja Tanja Poutiainen.
Ravinaisten suosikkiohjastajana palkittiin Santtu Raitala. Onnittelemassa Eija Toivonen, Eila Lehtovaara ja Helena Balac.
Ravitoimittajien yhdistys palkitsi vuoden haastateltavana Antti Ojanperän. Onnittelemassa Miika Lähdeniemi ja Jani Kanerva.
Vuoden suomenhevoskasvattajaksi valittiin Perttusen perhe, josta Eero ja Tapio vastaanottivat palkinnon.

 

Kunkkareissa kaupaksi kävi mm. poronkäristys ja loimulohi.

Ei Rovaniemen kuninkuusraveja ilman Joulupukkia!
Jaa artikkeli:

Artikkelit