Lexus Dream näyttää Oulussa ja viikon muut helmet

6.5.2019 - 15:36 | Riku Niittynen Artikkelit

Staro Miami, tässä Solvallassa vakiokuski Mika Forss rattaillaan, oli viime kauden eniten ansainnut suomalaisravuri. Tämän kauden totuuden hetket alkavat olla käsillä. Kuva: Anu Leppänen

Maha on vielä hieman pömpöllään viime lauantain herkullisen ravikattauksen jälkeen, mutta uutta pukkaa. Myös alkaneella viikolla riittää vauhtia koti- ja ulkomaisilla kaviourilla.

Kotimaan viikko huipentuu Superlauantaihin Lahdessa ja Oulussa. Oulun päässä muun muassa Lexus Dream, joka oli ensimmäinen joka putosi Finlandia-ajon viivalta laukatakseen sitten avoimen kakkossarjan kiihdytykseessä. Ruuna on näyttänyt hyvältä, ja nyt koitetaan saada jo osinkoa hyvälle vireelle.

Poimintoja viikon ravikalenterista:

Maanantai (6.5.): Seinäjoella ravataan illalla mm. SHKL Cupin karsinta kolmevuotiaille lämminverisille. Mukana on lupauksia, mm. avausstartissaan täyden voltin 15,6 mennyt Pastor Jackson Pekka Korvelta.

Tiistai: Teivon ravit ovat tiistai-illan ohjelmaa, kuten usein ennenkin. Solvallassa on suurta suomalaismielenkiintoa, kun viime kauden kolmevuotissankari Aripekka Pakkasen valmentama Staro Miami aloittaa kauden heti kovassa seurassa nelivuotiaiden tammojen ”Margaretan aikaisten hevosten sarjassa”, joissa lähdöissä on 300000 kruunun ykköspalkinnot. Einari Vidgren Oy:n lupaus Grande Diva Sisu puolestaan on kuuma nimi vuotta nuorempien tammojen vastaavassa lähdössä. Se tulee Per Nordströmin tallista Jägersron läheltä. Illan Ruotsin 64:ssä on tuplajackpot lisäksi.

Keskiviikko: Vermossa ei jäädä lepäilemään laakereilla. Illan ohjelmassa mm. Saaga S aloittaa kautensa ja saa heti vastaansa Akaasian A.V.Marttilan Tammasarjassa. Solvallan ja Bergsåkerin T86:ssa on myös jackpot, ja jälkimmäisessä Ruotsin ”ravikuningas” Månprinsen A.M. jatkaa hyvin alkanutta kauttaan.

Torstai: Kouvolassa ajetaan mm. Kymenlaaksoajon Revanssi, jossa Club Nord Easy ja Count Forte ovat menestyneimmmät nelivuotiaat mukana.

Perjantai: Oulussa aloitellaan raviviikonloppua jo lounasraveilla ja illalla jatketaan Turun bileperjantain sekä Vieremän kauden avajaisten merkeissä.

Lauantai: Superlauantain Kultadivisioonaa ratkaistaan sekä Oulussa että Lahdessa. Oulussa 1600 metrillä Lexus Dream saa vastaansa Hotshot Lucan ja Top Of The Worldin muiden muassa. Jokimaalla mennään 2640 metriä ja Ranch Kellyllä on vastustajinaan mm. T.Rex ja Jarno Kauhasella debytoiva Trot Kronos. Åbyssä ratkotaan jackpotrahoja 75:ssä sekä Kungapokalen ja Drottningpokalen 1,15 miljoonan kruunun ykkösistä.

Sunnuntai: Äitienpäivän juhlat ravataan Joensuussa ja Forssassa. Kööpenhaminassa ajetaan perinteinen Copenhagen Cup 375000 Tanskan kruunun eli reilun 50000 euron ykkösestä 2000 metrin matkalla. Sinne pelataan myös Ruotsin suuren rahan 75-peliä.

Jaa artikkeli:

Artikkelit