Näyttää superilta, D.D.’s Hitman ja uusi suunta Finlandiaan olivat pääsiäisen teemoja

22.4.2019 - 15:53 | Riku Niittynen Artikkelit

Makethemarkin uran huippukohta tähän asti: Ulf Ohlssonin ohjastama ori kiri Jubileumspokalenissa omaa vauhtiaan syksyllä Solvallassa. Kuvat: Mia Törnberg/Sulkysport

Pääsiäisviikolla viimeistään tajusi, ettei raviurheileva maailma ole tänäkään keväänä juuttunut lumeen. Kehitys kehittyy ja hevoset kulkevat aina vain lujempaa.

On taas aika jakaa männäviikon raviruusut, joista ei välillä puutu piikkejäkään. Kuitenkaan pääsiäisviikko ei ollut mitään kärsimystä, kun kauraformulat meillä ja muualla esittivät toinen toistaan upeampaa menemisen mallia. Kevään suurkilpailujen kuvat alkavat hahmottua hevonen hevoselta.

*Keskiviikkona Finlandia-ajoon kutsuttiin ei yksi vaan peräti kaksi kotimaista nimeä: Next Direction hurjasteli 07-tahtia keulasta loppua, ja on ymmärrettävää, etteivät muut saaneet kurottua eroa kiinni. Graceful Swamp puolestaan sai painella voittaakseen täyden voltin johtavan rinnalta kerrassaan 12,9. Eleetön suoritus toi kutsun, ja nyt ravikansan jännityksen aiheena on, syöksyykö mitään pelkäämätön EP Mäkinen tulta päin eli nelivuotiaalla kansainväliselle avoimelle tasolle?

*Pitkäperjantai toi toivottuja nimiä esiin, kun D.D.’s Hitman kiri Joensuun Linnunlahden loppusuoraa riemullisesti. Kahden vuoden takainen Finlandia-ajon ykkönen ei olekaan menneen talven lumia, vaan Ossi Nurmonen on löytänyt ongelmaoriin avaimen. Hitmanin omistajalle Reima Kuislallekin onnistuminen maistui takuulla, sillä Seinäjoen suurhevosenomistajan viime kuukaudet ovat tähän asti olleet lähinnä sairaskertomusta.

*Norjalaisori Looking Superb (=näyttää loistavalta) kohautti jo kirimällä Prix d’Ameriquen kakkoseksi. Tarina jatkuu täälläkin, sillä Jean-Michel Bazirella uusia vaihteita löytänyt Chief Orlandon ikätoveri vuonomaan huippuikäluokasta sai kutsun Elitloppetiin järisyttävällä esityksellä Enghienissä. Pariisin kakkosraviradan vuoden isossa kisassa Prix De l’Atlantiquessa ori starttasi numerolla 12, kiersi pitkään kolmatta rataa mutta oli lopulta aivan murskaava, niin ylivoimainen, että kuskia alkoi naurattaa. Se oli jo toinen Elitloppet-kutsun saanut Baziren tallista, kun ihmeruuna Aubrion Du Gers oli saanut jo aiemmin ”postia”.

*Sunnuntaina Rommeheatetin voittajakehässä nähtiin iloista suomalaisväriä. Hoitaja Anne Raatikaisen silmäterä Makethemark aloitti uuden kauden huimalla kirillä turvanmita ohi SorbetistaPetri Salmelan valmennettavalle tarjottiin kisasta lippua Olymparaveihinkin, mutta torniolainen kieltäytyi liian lyhyeen starttiväliin vedoten. Salmela on tunteikas ja elohopeamainen esiintyjä näissä ympyröissä eli löytyy Suomesta muutakin kuin jähmeää käytöstä.

Jaa artikkeli:

Artikkelit