Nordic Kingin finaalipäivä kuvina

25.6.2017 - 22:16 | Anu Leppänen Artikkelit

Nordic King Välähdys oli virtavana vielä lähdön jälkeenkin. Kuva: Anu Leppänen

Kuvat Anu Leppänen, kuvatekstit Miika Lähdeniemi

Lähtö 1 Kaarnalii / Antti Tupamäki

Kaarnalii on aloittanut uransa voitokkaasti 8-vuotiaana. ”On sitä ajeltu varsasta asti, mutta vähän se sitten jäi, kun oli muita kiireitä sen verran. Antti kuitenkin rupesi höpsöttämään, että tuolla pitäisi ajaa kilpaa”, omistaja Juhani Pietiläinen kertoi.

Lähtö 2 Red Guy User / Tero Lahtinen

Myös Funny Farmin valmentajana tunnettu Tero Lahtinen kannusti Red Guy Userin voittoon.

Lähtö 3 Diktaattori / Karoliina Sinkkilä

Urallaan pitkästi yli 300 000 euroa tienannut Diktaattori on kilpaillut montéssa nyt kahdesti ja voittanut molemmilla yrityksillä.

Lähtö 4 Jyllätys / Juha-Pekka Ahonen

Juha-Pekka Ahonen ajoi voiton Heidi Ahosen valmentamalla Jyllätyksellä. Nimistään huolimatta he eivät ole sukua. ”Kengittelen ja hieron heidän hevosensa. Joskus ajetaan hiittiäkin yhdessä, mutta ei mitenkään säännöllisesti. Kesällä tehdään enemmän yhteistyötä, kun asun kesäisin mökillä lähellä heidän kotiaan”, Juha-Pekka selvitti.

Lähtö 5 Toto76-1 Joriini / Hannu Hietanen

Joriinin omistaja-kasvattaja Mauri Korkiavuorella,81, on ollut ennenkin hyviä hevosia yhteistyössä Hietasen perheen kanssa. ”Vaari on aikanaan ajanut Hokmannilla, joka oli tosi hyvä hevonen, ja minä pärjäsin Provinssilla. Olen edelleen sanonut Provinssin nimen, kun on kysytty parasta suomenhevosta, jolla olen ajanut”, Hannu Hietanen kertoi.

Lähtö 6 Toto76-2 Twigs Voici / Pekka Korpi

Tammalähdön voittoon kirinyt Twigs Voici on yksi niistä hevosista, jotka siirtyivät Pekka Korven ja liikemies Ilkka Herlinin yhteisomistukseen.

Lähtö 7 Toto76-2 Grainfield Ace / Mika Forss

Veijo Heiskasen tallin ensimmäinen voitto tuli Grainfield Acella.

Lähtö 8 Toto76-3 Star To Be Loved / Hannu Torvinen

Star To Be Loved johdatti lapualaishevoset kaksoisvoittoon, Feeling Fast Boy oli toinen.

Lähtö 9 Toto76-4 Fridericus / Mika Forss

Veijo Heiskasen hevosten vierailu Härmään oli sataprosenttinen. Fridericus voitti lämminveristen ykkössarjan. Voittajakehässä hymyili hevosen hoitaja Jennifer Oscarsson.

Lähtö 10 Toto76-5 Vapperi / Mika Forss

”Pelasin ennen kotoa lähtemistä Vapperille 40 euroa voittajaa”, osaomistaja-valmentaja Tapio Mynttinen kertoi 11-kertoimisen täysosuman jälkeen.

Lähtö 11 Toto76-6 Steel Anemone / Veikko Tolkkinen

”Tämä on ollut hyvässä vireessä, ja pikkuhiljaa on otettu apuja käyttöön. Kajaanissa oli ekaa kertaa jenkkikärryt ja nyt riisuttiin ekaa kertaa kengät pois tällä kaudella. Seuraavalla kerralla otetaan ehkä korvat auki ja sitä seuraavalla kerralla otetaan vaikka piiska mukaan”, Veikko Tolkkinen naureskeli.

Lähtö 12 Toto76-7 Nordic King

Costello rynnisti vauhdilla lähituntumaan, mutta ei päässyt maalisuoralla ohitse Välähdyksestä.

”Välähdys on aika raisu ja hurja radalla muillekin. Ei se paljon armoa kysele, kun toinen tulee rinnalle. Minunhan ei tarvitse tehdä mitään, hevonen vastaa itse ja päättää mennä”, Ville Korjus myhäili.
Nordic Kingin johtohahmot Pekka ja Jorma Lillbacka sekä Emilia Levula onnittelivat Välähdyksen taustavoimia.

Ponilähtö Ekslätts Sacrifice / Oona Halme

Oona Halme on ollut ponilähdöissä hienossa vauhdissa. 14-vuotiaalla Halmeella on tänä vuonna 36 ohjastettua ponilähtöä ja peräti 20 voittoa.

Jaa artikkeli:

Artikkelit