Parhaat nuorisoraviurheilijat palkittiin gaalassa – katso kuvat!

10.2.2019 - 14:53 | Anu Leppänen Artikkelit

Viime kesänä ensimmäisenä poniohjastajana 200 voiton klubiin noussut Nina Hänninen poneineen kahmi useita palkintoja lauantai-iltana Vermossa järjestetyssä Young Power -gaalassa. Kuva: Anu Leppänen

Kuvat Anu Leppänen, kuvatekstit Miika Lähdeniemi

Vuoden 3-vuotiaat

3-vuotias tamma, A-kategorian ponit Queen Point
3-vuotias ori/ruuna, A-kategorian ponit Mäntylahen Maileri
3-vuotias tamma, B-kategorian ponit Yippee’s Abigail
3-vuotias ori/ruuna, B-kategorian ponit Aidan Wee

Kolmivuotisikäluokan palkintoja vastaanottivat Emilia Ritakallio (vas.), Nina Hänninen, Aurora Haataja ja Riikka Haapasaari sekä Ronja Vartiainen.

Vuoden 4-vuotiaat

4-vuotias tamma, A-kategorian ponit Oo Sole Mio
4-vuotias ori/ruuna, A-kategorian ponit Bonobo
4-vuotias tamma, B-kategorian ponit Bibbidy Flit
4-vuotias ori/ruuna, B-kategorian ponit Charizard

Nina Hänninen (vas.), Henna Koivisto, Noora Nykänen ja Neea Hartikainen sekä Saara ja Aada Räsänen olivat vuoden parhaimpien nelivuotiaiden ponien taustahenkilöinä.

Vuoden 5-vuotiaat

5-vuotias tamma, A-kategorian ponit Jive
5-vuotias ori/ruuna, A-kategorian ponit Aarteen Kiiltopää
5-vuotias tamma, B-kategorian ponit H.G. Loreen
5-vuotias ori/ruuna, B-kategorian ponit Circo

Viisivuotisikäluokan ponien menestyksen tekijät: Nina Hänninen, Noora Hartikainen ja Elina Pakkanen, Pinja Iltanen ja Ella-Saara Liimatainen.

Vuoden vanhemmat ponit

Vanhempi tamma, A-kategorian ponit Pomona II
Vanhempi ori/ruuna, A-kategorian ponit Dynamit III
Vanhempi tamma, B-kategorian ponit Thelma
Vanhempi ori/ruuna, B-kategorian ponit Ernst Rivaldo

Ernst Rivaldon valmentaja Eveliina Hietanen sekä Pomonan taustatiimi Emil ja Mats Havulehto ovat saaneet kokea poniensa kanssa unohtumattomia hetkiä Elitloppet-viikonlopun menestyksestä lähtien.
Ernst Rivaldon taustajoukkojen Mira Kaappolan ja Eveliina Hietasen kanssa kuvassa Jenny Suomela, jonka ajama ja valmentama Thelma oli syyskuussa Östersundissa PM-lähdössä kolmas.

Vuoden nopeimmat

Nopein Suomessa syntynyt, A-kategorian ponit Thorvald
Nopein Suomessa syntynyt B-kategorian ponit Robbie Wee

Robbie Ween taustajoukoista palkintoa oli vastaanottamassa Heidi-Maria Marttila (vas.) ja Thorvaldin vakio-ohjastaja Maria Kiukas.

Vuoden ponivaljakot

A-kategorian ponit Pomona II, Oona Halme ja Elina Miettunen
B-kategorian ponit Ernst Rivaldo ja Eveliina Hietanen

Oona Halme (vas.) ja Elina Miettunen ovat molemmat menestyneet Pomonan ohjastajina. Elina ohjasti ponilla Mini Elitloppetin voiton ja Oona puolestaan kannusti lokakuussa Pomonan Ruotsin mestaruuteen Åbyssä. Suomalaisjuhlat Åbyssä täydensi kakkossijallaan Maria Kiukkaan ajama Smedens Max Speed.
Etenkin Ernst Rivaldon kanssa menestyneellä Eveliina Hietasella oli vuonna 2018 ennätyskausi, sillä hän ohjasti ponilähdöistä 50 voittoa. Koko uralla ykkössijoja on tullut 175.

Vuoden montéponi ja montéohjastaja

Vuoden montéponiksi valittiin Saphira, jonka ohjastaja Viivi Mäki-Jaakkola oli vuoden montéohjastaja. Pöytyäläinen ratsasti Saphiralla Suomen mestaruuden Rovaniemen kuninkuusraveissa.

Ponitähtien talli & Vuoden sykähdyttävin poniravihetki

Mira Kaappolan omistama ja Eveliina Hietasen ohjastama ja valmentama Ernst Rivaldo on yksi kaikkien aikojen raviponeista Suomessa. ”Ernst Rivaldo on antanut meille todella paljon, ja on nyt ansainnut eläkepäivät. Se palasi minulle kotiin ja viettää hyvää eläkeläisen elämää”, Kaappola kertoi. Ernst Rivaldo valittiin ponitähtien talliin ja SM-voitto uran viimeisessä kilpailussa Rovaniemen kuninkuusraveissa oli vuoden sykähdyttävin poniravihetki.

 

Ponitähtien talliin valittiin myös uransa päättänyt ja ensimmäisen varsankin tehnyt Mimmi VI, jonka taustalla ovat kaksoset Viivi ja Oona Mattinen. Viivi on sittemmin siirtynyt monte- ja kärrylähtöihin ja Oona opiskelee nykyään Tukholmassa lääkäriksi.

Vuoden poniraviliiga

Vuoden Poniraviliiga oli Kymenlaakson poniraviliiga, jonka omistuksessa on Nina Hännisen valmentama Kattedals Isse. ”Poni on tuottanut omistajille tosi paljon elämyksiä ja he tykkäävät ponista tosi paljon”, kimpan edustaja Kristiina Avikainen iloitsi.

Vuoden ponitaituri

Yhteiskuvassa 25-vuotisjuhliaan viettävästä Suomen Poniraviyhdistyksestä Ann-Kristin Nyberg (vas.) ja Henna Koivisto (toinen vasemmalta), sponsorin edustaja Mika Lehtinen sekä vuoden ponitaitureina palkitut Kouvolan seudun poniohjastajat Jerry Rauos, Ronja Vartiainen, Nella Heijala ja Lotta Mässeli.

Vuoden aktiiviohjaaja ja poniravirata

 

Vuoden aktiiviohjaajana palkittiin Minttu Virtanen.
Vuoden poniraviratana palkittiin Rovaniemi ja nuorisoponina Hellä Kanelisilmä. Rovaniemen nuorisovastaava Minttu Virtanen ja nuorisoedustaja Beeda Korkeaniemi vastaanottivat palkinnot.

Vuoden Ystävä

Vuoden ystävä Nea Pitkänen sai hyväntekeväisyyshevonen Koskelan Akselin stipendin.

Vuoden P1 -lisenssin haltijat sijat 1-3

(syntyneet 2005-2008)

1. Viivi Pursiainen
2. Viivi Mäki-Jaakkola
3. Alina Myllymäki

Vuoden P2 -lisenssin haltijat sijat 1-3

(syntyneet 2001-2004)

1. Nina Hänninen
2. Eveliina Hietanen
3. Elina Miettunen

Vuoden P/J -lisenssin haltijat, sija 1

1. Pinja Iltanen

(syntyneet vuonna 2000 tai aikaisemmin)

Jaa artikkeli:

Artikkelit