Ravimaanantai: Ollin oppivuodet ja Elitloppet tuo skandaaleja vuosi vuodelta

27.5.2019 - 16:54 | Riku Niittynen Artikkelit

Olli Koivunen on mahdollisesti saamassa Ruunakunkkareihin ajokin Ruotsista, Faks Nilsin? Kuva: Anu Leppänen

Pakko todeta, että viime viikko menee melkoisella Elitloppet-painotuksella. Niin mahtavaa, kuin oli Eeliksen ja Olli Koivusen loppusuora Harper Hanoverissa lauantaina, sitä hajottavampaa oli Elitloppet-finaali kaikkine käänteineen.

Useimmat lukijat tietävät jo, mitä Elitloppetissa tapahtui, joten mennään suoraan asiaan!

*Olli Koivusesta, 24, on hyvää vauhtia tulossa ilmiö Elitloppet-ravien yhteydessä. Aivan samalla tavalla. kuin Ratu Royalen, 11,0, loppusuora Kolmevuotistammaeliitissä 2016 EE-tuloksella piti sisällään Koivusen suurta riemua, oli tämän vuoden Harper Hanovers Loppin maalisuora iloa täynnä. Ja voittihan nuori mies viime vuonnakin perjantaina Boadicealla. Suomessa on paljon nuoria lupauksia ohjastajarintamalla, mutta nuoren Koivusen kielitaito ja lavakarisma valloittivat krantut ruotsalaisetkin ja kantoi kauemmas. Pellavapää oli Paris Turf -ravilehden kansikuvapoika sunnuntaina.

*Elitloppetista lyhyesti: Onneksi olkoon (jäätävä Makethemark) ja otan osaa, Petri Salmela! Samat sanat, Next Direction ja taustavoimat. Skandaaleja joka vuosi: viime vuonna tuhottiin Bold Eagle, tänä vuonna koko tulojärjestys.

*Antti Ojanperän stallform: mahtava Josveis Elitkampenissa löi luun kurkkuun suursuosikki Lome Bragelle, ja hopea ei ollut häpeä. Vieremällä Pihtipudas-team (Ojanperä ja Santtu Raitala 4+4) neljä maalia, eikun 75-tolppaa. Mörkömäistä menoa.

*Ruotsalaistenkin oli pakko huomata, että Jorma Kontio kuuluu Hall Of Fameen. Kuten norjalainen menestysvalmentaja Roger Walmann melko selvästi sanoi omasta valinnastaan: ”Kiitos kunniasta, mutta Jorma olisi kuulunut sinne paljon aikaisemmin kuin minä.” RESPECT molemmille herroille!

Jaa artikkeli:

Artikkelit