Raviviikko: Amerikan Breedersit ja Jokimaan pokaalit

21.10.2019 - 13:04 | Riku Niittynen Artikkelit

Bold Eagle on laskeutunut Amerikkaan ja kilpailee Kanadassa lauantaina. Tässä rattailla nähdään arkistokuvassa hoitaja Hugues Monthulé, Mohawkin Breeders Crownissa Brian Sears. Kuva: Anu Leppänen

Tulevalta raviviikolta ei tosiaan puutu mielenkiintoa – ei kotimaisesta, eikä liioin kansainvälisestä näkökulmasta.

Kotimaassa päähuomion varastaa Jokimaan lauantain 75, jonka isoja juttuja ovat Hevosenomistajapokaali kaksivuotiaille 21000 euron ykköspalkinnosta, Jokimaa Tekee Tähtiä -finaali 15000:n ykkösellä ja lämpöisten Kavioliiga-karsinta 7000:llä.

Ulkomaisessa kuvassa mm. Prix d’Amerique-voittajatamma Belina Josselynin (Love You) paluu loukkaantumisen jälkeen tiistaina Vincennesissä sekä Amerikan Breeders Crownien finaalit perjantaina ja lauantaina saavat huomion. Vanhempien ravureiden Breedersiin on matkannut ulkomaisenksi tähdeksi Bold Eagle (Ready Cash) Ranskasta. Kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien 300000 dollarin ykköspalkinnon finaalissa starttaa puolestaan Janne Korven, Esa Lahtisen ja Jussi Hietalahden omistama Moon Bridge (EL Titan).

Mitä kaikkea viikko 43 raveissa tarjoakaan?

Maanantai 21.10.: Magic Monday ratkeaa akselilla Kouvola-Kaustinen.

Tiistai: Teivossa ravataan taas. Supertamma Belina Josselyn puolestaan palaa Vincennesin kolmoslähdössä noin kello 18.37 Suomen aikaa. Kisa näkyy TotoTV:ltä.

Keskiviikko: T64 ratkeaa illalla Vermossa. Solvallassa ajettavassa kuudennessa T86-kohteessa kovimmin etukäteen yhteen ottavat Katja Melkon valmennettava MAS Capacity ja Pekka Korven tallin No Limit RoyaltyÅby on toinen 86-rata.

Torstai: Illalla vuorossa ovat Lappeenrannan ravit.

Perjantai: Lounailla ajetaan Jyväskylässä – illalla Kuopiossa ja Turussa. Yöllä ratkeaa Kanadan raveissa Pohjois-Amerikan Breeders Crown -finaaleja, mm. kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien versio, jossa on siis erityistä suomalaismielenkiintoa.

Lauantai: Jokimaan 75-kohteet ovat täynnä jänniä nuoria ja täysikäisiä hevosia. Mohawkin Breeders Crownit jatkuvat myöhäisillassa, ja ”kotka on siis laskeutunut”. Bold Eagle on jo Kanadassa valmistautumassa 250000 taalan ykkösen täysi-ikäisten oriiden ja ruunien kisaan. Sebastién Guaraton valmennettavaa ohjastaa Mohawkin radalla Brian Sears, joka muistetaan mm. Muscle Hillin kärryiltä.

Jägersron T75:ssä on jackpot ja Kultadivisioonan päätähtenä on Ringostarr Treb (Classic Photo) – tosin auton takana ulkoradalla.

Sunnuntai: Joensuu ja Seinäjoki ovat pyhän kotimaiset ravipaikkakunnat.

Jaa artikkeli:

Artikkelit