Raviviikko: Expressiä ja Kavioliigaa Oulussa – Troting Mastersia Pariisissa

3.9.2019 - 10:48 | Riku Niittynen Artikkelit

Kuvassa on 2018 Elitloppetin alla lämmittelevä Propulsion. Sen vuoden ikäinen täysveli Damien ostettiin tiistaina Lexingtonista samaan paikkaa Ruotsiin miljoonalla dollarilla! Kuva: Anu Leppänen

Derby oli kova koitos ja vei mehut, mutta raviurheilu jatkuu kaikilla tasoilla, huipulla ja ruohon juurella. Kavioliiga alkaa lauantaina!

Lauantain 75-raveissa Oulu Expressit ovat pääosassa, mutta myös uusi kilpailusarja Kavioliiga. Kun jääkiekossa on SM-liiga, on raveissa nyt huipulle Kavioliiga, jonka osakilpailuja ajetaan syksyn aikana kuusi kummallekin rodulle. Osakilpailujen ykköset ovat 10000 euroa ja 16.11. ajettavien finaalien vähintään 20000, lukee säännöissä.

Mitä muuta raviviikko tarjoaa?

Tiistai 3.9.: Teivossa ravataan illalla taas, ja Suomenhevosten Kriterium-ikäluokan tammojen missikisassa on 6000 euron ykkönen.

Keskiviikko: Kuuma Keskiviikko Vermossa tarjoaa reilun 107 tuhannen euron bonuksen ylimpään voittoluokkaan T64-pelissä. Shotproof, Donato E. ja Starzinner ovat ylimmän sarjan kovimmat nimet.

Torstai: Illalla vuorossa ovat Kouvolan ravit.

Perjantai: Oulussa aloitetaan viikonloppu jo lounasraveilla ja illalla mennään Jyväskylän Killerjärvellä.

Lauantai: Äimärautiolla jatkuu siis kovien kisojen merkeissä, kun on nuorten hevosten Oulu Expressejä ja Kavioliigan avausta.

Mika Forss ohjastaa kaikesta huolimatta Solängetissä Ruotsin T75:ttä. Ymmärrettävästi, sillä hämeenkyröläisellä on todella hyvä ajokit, ja mies on vihjannutkin painopisteen siirtymistä entistä enemmän naapurimaan puolelle.

Timo Nurmoksen valmennettavat ovat pääosin Forssin käsissä, kun osa Ruotsin huippuohjastajista suuntaa Pariisiin Vincennesin UET Trotting Masters -finaalia ja -raveja ajamaan. Lähtölista valmistuu keskiviikkona. Ykköspalkinto on 171000 euroa, ja mukana lienevät ainakin Propulsion ja Bold Eagle. Mukaan on alustavasti ilmoitettu 30 hevosta, joista maksimissaan 16 pääsee mukaan. Vincennesin ravit alkavat lauantaina kello 14.40 Suomen aikaa.

Tästä pääset Trotting Mastersin alustavalle listalle.

Sunnuntai: Pyhänä mennään JyväskylässäKajaanissa ja Porissa.

Sen verran on vielä derbyhuumaa jäljellä, että sunnuntaina Bjerkessä Norjan pääradalla ajetaan ikäluokkafinaalien päivä ja ylimääräinen yhteispohjoismainen T75. Derbyt ja Kriteriumit ratkeavat molemmille roduille ja sukupuolille Norjassa perinteisesti samoissa raveissa.

Jaa artikkeli:

Artikkelit