Raviviikko: huutokauppaa ja PM:ää

9.9.2019 - 15:50 | Riku Niittynen Artikkelit

Costello vei 2018 ravikuninkuuden lisäksi myös kylmäveristen PM:n. Viikonloppuna Turussa on tämän vuoden mestaruuskisan vuoro, edelleen Turussa. Kuva: Anu Leppänen

Alkaneella viikolla kotimaiset ajot huipentuvat Turun kylmäveristen PM-raveihin, jotka ajetaan tänä vuonna Metsämäessä kaksipäiväisinä. Myös pyhänä radalla on nimittäin kovat kisat.

Ruotsin 75-ravit ajetaan Bollnäsissa melko samaan aikaan Turun kanssa, ja sielläkin on vahva suomalaisedustus. Tällä viikolla myös hevoshuutokaupat ovat fokuksessa. Kotimaan varsahuutokauppa nuijitaan Ypäjällä perjantaina ja Sweden International Yearling Salen mixed-versio on Åbyssä jo keskiviikkona. Mixed tarkoittaa sitä, että myynnissä on pääosin yksivuotiaita, mutta lisäksi ohjelma sisältää siitostammoja ja mm. oriiden astutusoikeuksia.

Tässä tulevaa raviviikkoa vielä päivä kerrallaan:

Maanantai 9.9.: Lahti ja Seinäjoki tarjoavat Magic Mondayn illalla.

Tiistai: Teivo on keskiössä tiistai-iltojen yleiseen tapaan.

Keskiviikko: Vermossa mennään mm. Tammatähden ja Teräsmiesliigan merkeissä. Derbyssä loppukaarteessa häiriön kohteeksi joutunut Cacshot on suosikki jälkimmäisen vahvimmaksi.

Åbyssä on myynnissä kovasukuisia hevosia illan huutokaupassa.

Torstai: Lappeenrannassa mennään Villinmiehen Tammakisan karsintojen merkeissä. Viisivuotiaille suomenhevostammoille on kaksi karsintaa ja nelivuotiaille lämpöisille neljä. Finaalit ajetaan lauantaina 28.9. Lämminveriset kilpailevat 52500 ja suomenhevoset 30000 euron ykköspalkinnoista.

Myös Oulussa ravataan torstai-iltana.

Perjantai: Forssassa aloitellaan lounasraveilla ja illalla on lähipaikkakunnalla Ypäjällä varsahuutokauppa. Kuopiossa ratkotaan puolestaan illan ravit.

Lauantai: Lauantain Turun T75 tarjoilee monta kovaa lähtöä. Kylmäveristen PM:ssä voittaja nappaa 30000 euron ykkösrahat, lämminveristen Kavioliigassa 10000 ja viisivuotiaiden lämminveristen L.Fabritius Memorialissa on samoin kymppitonnin ykkönen.

Bollnäsin 75:ssä Suomea edustavat Majestic Man Tuija Irriltä Klass I:ssä, No Limit Royalty rattaillaan tällä kertaa Janne Korpi Klass II:ssä ja Donato E. Jarno Kauhasen tallista Hopeadivisioonassa.

Sunnuntai: Turku jatkaa kaksipäiväisiä PM-ravejaan mm. kaksivuotiaiden Kasvattajakruunujen ja T65-pelin merkeissä. Kajaanissa ravataan myös ja Perhossa on ajetaan paikallisravit.

Jaa artikkeli:

Artikkelit