Raviviikko: Lappeenrannan Tammakilpa ja Kriteriumit Suomessa ja Ruotsissa

23.9.2019 - 16:09 | Riku Niittynen Artikkelit

Mascate Matchilla, Pekka Korvella ja Raviliiga HIFK:lla on seuraava jännä paikka edessä tiistaina, kun ajetaan Kriteriumin karsintoja Teivossa. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Kova vauhti kaviourilla eikun jatkuu. Tiistaina karsitaan Suomen Kriteriumiin Teivossa – viikonlopun helminä ovat Villinmiehen Tammakilvat ja Ruotsin Kriteriumit.

Ruotsissa ratkeaa lisäksi lauantaina, nähdäänkö Vermon 12. lokakuuta UET Grand Prix -finaalissa suomalaisia: Lewis AleGraceful Swamp ja Staro Miami ovat yrittämässä kolmen joukkoon ja Vermon 200000 euron pääpalkinnon kilpaan mukaan.

Mitä kaikkea tuleva raviviikko oikein pitääkään sisällään?

Maanantai 23.9.: Magic Monday ajetaan Kaustisen ja Kouvolan väliä.

Tiistai: Teivossa ajetaan jännät ravit, kun ratkotaan Kriteriumin finalisteja. Lämminveristen puolella suurin tähti toistaiseksi on ollut tamma: Raviliiga HIFK:n ja Pekka Korven Mascate Match, 11 starttia – 10 voittoa. Suomenhevosten puolella Parvelan Retu panee paremmaksi: 13 starttia – 12 voittoa.

Pariisissa Vincennesin radalla ajetaan kaksi UET Grand Prixin karsintaa (finaali Vermossa 12.10. 200000 euron ykköspalkinnolla), ja sielä suurin tähti on Sebastien Guaraton valmentama Face Time Bourbon, jolla puolestaan on 17 starttia: 14 voittoa, kaksi kakkosta, yksi hylkäys, ME-aikoja ja tilillä jo yli 700000 euroa palkintorahoja.

Keskiviikko: Vermossa ajetaan mm. viisivuotiaiden EM-katsastus kuudella hevosella ja 4000 euron ykköspalkinnolla.

Torstai: Oulussa ravataan.

Perjantai: Kajaanissa aloitetaan lounasraveilla ja illalla jatketaan Porissa ja Joensuussa.

Lauantai: Lappeenrannassa ajetaan T75-ravit ja molempien rotujen Villinmiehen Tammakilvat. Suomenhevosissa Lumi-Oosalla on 13 startista yhdeksän tolppaa. Lämpöisissä on Derbyn finalisteja mukana, kun BWT DivineBosses Lady ja Peanuts ottavat revanssia. Rovaniemellä ravataan myös totoravit ja Halsua järjestää paikallisravit.

Solvallan Kriterium-viikonloppu pitää lauantaina sisällään siis mm. UET GP:n karsinnat. Muutenkin suomalaisedustus on naapurin T75-finaaleissa nyt erityisen runsas.

Sunnuntai: Jyväskylä, Lahti ja Ylivieska ovat kotimaan ravipaikkakunnat.

Ruotsin Kriteriumeissakin Solvallassa on suomalaisväriä, kun Onkel Investin No Limit Queen (jonka kasvattaja Katri Lindgrenkin on suomalainen) taistelee Oaksin 2,8 miljoonan kruunun ykkösestä ja Einari Vidgren Oy:n Djokovic neljästä miljoonasta, kun molemmat ovat dubbelchansin tuplapalkintojen piirissä.

 

Jaa artikkeli:

Artikkelit