Raviviikko: lauantain kansainvälinen ilotulitus kruunaa koko ravivuoden?

7.10.2019 - 15:38 | Riku Niittynen Artikkelit

Saavatko Cameron Evo ja Olli Koivunen revanssinsa Vermon EM-raveista ja monta muuta huippumielenkiintoista raviasiaa ratkevat viikolla 41. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Raviviikko Suomessa tarjoaa mielenkiintoisimman kattauksen – tekisi mieli sanoa ikinä. Kyse on tietysti ennen kaikkea Vermon lauantaista.

Sekä kansainvälistä että kotimaista mielenkiintoa on nyt ilmassa hurjasti. Kuinka käy UET Grand Prixissä taistelussa 200000 euron ykköspalkinnosta, jossa kotimaiset lupaukset Lewis Ale ja Graceful Swamp (Kriteriumin voittaja ja Derbyn voittaja) kohtaavat muun muassa ranskalaisen jättilupauksen Face Time Bourbonin? EM-lähdöt kolme- ja viisivuotiaille ovat myös jänniä ison rahan kisoja, ja Vermossa on mahdollisuus oppia muutenkin lauantaina kv. hevoskasvatuksesta paljon. Kysymys on siitä, onko Suomessa koskaan ollut vastaavanlaista huipputarjontaa missään yhteydessä?

Lauantaina aamulla kello 10.30 alkaen nimittäin Hippos järjestää Vermossa kansainvälisen jalostusseminaarin, jossa on ehkä kovimmat esiintyjät ikinä. Seminaari tarjoaa esiintyjinään amerikkalainen huippuhevosten (mm. hambovoittajien Forbidden Traden ja Trixtonin sekä maailman nopeimman kaksivuotiaan Mission Briefin) kasvattajan Steve Stewart, ranskalaisen (Pierji-hevosten) huippukasvattajan Pierre Juliennen ja asiantuntijan hevosten ostamisessa huutokaupasta sekä kuljettamisessa USA:sta esimerkiksi eurooppalaisille markkinoille, Horsefly Inc.:n toimitusjohtajan Michelle Lamanin. Juontajana on suomalaisen kasvatuksen asiantuntija Martti Ala-Seppälä. Kieli on englanti, eikä esityksiä tulkata.

Mitä kaikkea (muutakin) raviviikko taas pitää sisällään?

Maanantai 7.10.: Pori ja Joensuu tarjoilevat vuorotahtia Magic Mondayn.

Tiistai: Jyväskylän Killerjärvellä ravataan, ja päälähtönä on kolmevuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-alkuerä.

Keskiviikko: Vermossa ajetaan normaalitapaan, ja tarjolla on mm. divisioonakarsintoja sekä Teräsmiesliiga lämminverisille reilulla kolmen kierroksen matkalla.

Torstai: Lahden Jokimaa on areenana, kuten usein torstaisin. Tammasarjassa on isoin 2000 euron ykköspalkinto.

Perjantai: Seinäjoki aloittaa lounasraveilla ja EM-ravien meno alkaa Vermossa jo kello 16. Ohjelmassa on mm. Derbyrevanssi.

Lauantai: Vermossa on lauantaille luvassa siis isoja palkintoja, suurta kunniaa ja huippuhevosia monesta maasta. Mihin maihin mestaruuksia oikein menee, vai ottavatko isännät leijonanosan? Voisiko esimerkiksi kesän suurkisoissa epäonninen Cameron Evo ottaa vaikka viisivuotiaiden EM:n ja häviääkö Tanskassa syntynyt Ecurie D. kolmevuotiaissa vieläkään? Puhumattakaan siis UET GP:n 200000:sta eurosta. Mikä ravipäivä! Se alkaa poikkeukselliseen aikaan vasta kello 15.30.

Pohjoismaisessa ravikalenterissa on tosin päällekkäisyys, kun Ruotsin mestaruudet ratkotaan T75-kierroksen yhteydessä Göteborgissa Åbyn raviradalla. Se syö osaltaan hieman kumpaakin lauantain huipputapahtumaa. Huippukuskit ja -hevoset jakautuvat eri kilpailuihin.

Sunnuntai: Kaustisella ja Turussa ravataan pyhänä.

Jaa artikkeli:

Artikkelit