Raviviikko: lauantaina Kavioliigaa ja Kasvattajakruunua Seinäjoella

14.10.2019 - 12:37 | Riku Niittynen Artikkelit

Knows Best loisti Vermossa Derbynsä kakkosena. Ruuna on raviviikon kiinnostavimpia tapauksia. Hannu Laakkosen valmennettava palaa Derbyn urotyönsä jälkeen radalle Seinäjoella lauantaina. Rattailla on Kari Rosimo - kuten kuvasta näkyy. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Huikean EM-hehkutuksen jälkeen on vuorossa kotimaisempaa huippuraviurheilua. Lauantaina Seinäjoella ratkotaan Kavoliigaa ja Kasvattajakruunu-alkueriä.

Viime viikko – erityisesti lauantai – oli huippuraviurheilun osalta melkoista ilotulitusta. Sitä oli tarjolla meillä ja muualla: Vermosta Ruotsin kautta New Yorkiin asti. Kaikki viikot eivät tietenkään voi olla samanlaisia, mutta kotimainen huippuraviurheilu jatkuu tällä kertaa T75-raveissa Seinäjoella muun muassa Kavioliigan ja Kasvattajakruunun merkeissä taas lauantaina. Toki kv-rintamallakin tapahtuu aina jotain.

Eli mitä kaikkea alkanut raviviikko 42 pitääkään sisällään?

Maanantai 14.10.: Lappeenrannassa ja Oulussa ratkeaa Magic Monday.

Tiistai: Teivon ravit ovat tuttuun tapaan vuorossa. Pariisin Vincennesissä puolestaan eurooppalaisten ravikoulujen oppilaat ohjastavat kilpaa lähdössä, jossa on 19000 euron ykköspalkinto. Suomea edustavat Laura MiettinenAyse Könec ja Matti Rehula sekä Ruotsin Wångenin kouluakin suomalainen Tamara Skutnabb. Lähtö ajetaan illalla 19.12 Suomen aikaa.

Keskiviikko: Vähintään yhtä tuttua on, että keskiviikkoisin ajetaan kilpaa Vermossa.

Torstai: Edelleen mennään hyvin ”normiviikkoa”. Torstaina, kuten useasti ennenkin, kilpaillaan Lahdessa: Jokimaa Tekee Tähtiä -karsinnat ovat vuorossa.

Perjantai: Kuopion lounasravit aloittavat, ja illalla ravataan Porissa sekä Jyväskylässä.

Lauantai: Seinäjoen kisoissa ajetaan suomenhevosten Kavioliigaa. Kasvattajakruunun alkuerissä vetonaulana on mm. räväkästi Derbyn kakkoseksi kirinyt Knows Best.

Ruotsin T75 ratkotaan Rommessa. Kultadivisioonassa starttaava Suomen Elian Web on kroonisesti epäonninen lähtöratojen kanssa – nyt tuli takarivin ulkorata. Pääpelissä on iso jackpot: täysosumilla on sauma voittaa jopa yli neljä miljoonaa euroa. Viime viikolla ei löytynyt täysosumia, ja siitä voittoluokasta jäi bonukseksi yli 1,6 miljoonaa!

Sunnuntai: Forssa ja Ylivieska ovat kotimaiset ravipaikkakunnat.

Jaa artikkeli:

Artikkelit