Raviviikko: Tammavaltikkaa ja Ruotsin Kriteriumien karsintoja

16.9.2019 - 12:04 | Riku Niittynen Artikkelit

Gloria Web voitti kolmevuotiaana Tammakriteriumin Teivossa, mutta sen jälkeen menestystä on tullut vain tipotellen. Nyt Timo Nurmoksen valmennettava on hyvällä paikalla lauantain Tammavaltikassa, kotimaisen raviviikon huippukohdassa. Kuva: Anu Leppänen

Alkava viikko lupaa kovaa menoa päivästä toiseen.

Kotimaassa homma huipentuu perinteiseen Tammavaltikkaan lauantaina Forssan Pilvenmäellä. Ruotsin puolella mielenkiintoista on muun muassa tiistai-illan Solvallan Kriteriumin ja Oaksin karsinnat parhaille Ruotsissa syntyneille mukaan maksetuille lämminverisille. Karsinnoista ei puutu suomalaismielenkiintoa.

Käydään tuleva viikko läpi päivä päivältä:

Maanantai 16.9.: Magic Monday mennään läpi Rovaniemen ja Tampereen kesken (molemmat ravit alkavat kello 18).

Tiistai: Joensuussa (18) mennään Maakuntamestaruuksien ja Nuorten Sarjan merkeissä.

Solvallassa (ensimmäinen lähtö klo 19.15 Suomen aikaa) on jännät paikat, kun ratkotaan finalisteja sunnuntain 29.9. Kriteriumiin ja Oaksiin, joissa palkinnot mahdollisesti nousevat ns. dubbelchansin avulla neljään ja 2,8 miljoonaan kruunuun. Näitä tavoittelemassa ovat muun muassa Oaksin karsinnoissa Lars Ingman Oy:n Jasmine De Veluwe (Up And Quick), Einari Vidgren Oy:n Grande Diva Sisu (Ready Cash), Onkel Invest Oy:llä No Limit Queen (Trixton) ja Hannu Korvella itse ohjastamansa Janis Joplin Boko (Zola Boko). Oriiden ja ruunien puolella taas Vidgreneillä on tulessa Djokovic (Bold Eagle), joka ei ole vielä laukatta hävinnyt (viisi starttia – neljä voittoa). Mika Forss puolestaan ohjastaa kriteriumkarsinnoissa Dante Godivaa (Up And Quick). Valjakolla on neljä voittoa yhtä monella yrityksellä. Valmentaja Samu Sundqvist ajoi uran kaksi avausstarttia, joista tuli ykkönen ja kakkonen.

Keskiviikko: Vermon (18) päälähtönä on nelivuotiaiden UET-katsastus, jossa Derbyssä epäonnistunut Lewis Ale (Andover Hall) saa vastaansa mm. Jolly Royn (Kadabra) ja Sahara Sandstormin (Make It Happen) Timo Korvenheimon tallista, sekä rattailleen Mika Forssin.

Torstai: Jokimaalla (18) ajetaan täysillä, kuten usein aiemminkin.

Perjantai: Kuopiossa (12) aloitetaan viikonloppu lounasraveilla. Illalla ravataan Jyväskylässä ja Oulussa (18).

Lauantai: Forssan (14) T75-ravien teemoina ovat mm. perinteiset Tammavaltikka 20000 euron ykkösellä sekä neljän kierroksen voimainkoitos kylmäverisille, Pilvenmäki Maraton, jossa voittaja kuittaa 9000 euroa ja tammat saavat tasoitusta. Valtikkaan tuovat kansainvälistä säväystä Petri Salmelan talliin siirtynyt Ultimaluna Grif (Andover Hall) ja Suomessa syntynyt, mutta Ruotsissa Timo Nurmoksella valmentautuva Gloria Web (Donerail).

Sunnuntai: Pyhänä ravataan Torniossa (13) ja Seinäjoella (16)

Jaa artikkeli:

Artikkelit