Alkometri värähti Olli Koivuselle – ”Hävettää äärettömästi”

16.2.2019 - 18:15 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Alkuvuodesta mahtavasti menestyneellä Olli Koivusella ei hymyilyttänyt lauantaina. Kuva: Anu Leppänen

Ajajaliigaa johtava turkulainen joutui jättämään kotiratansa Superlauantai-kisat väliin puhallettuaan alkometriin ennen raveja 0,31 promillen lukemat.

Koivusen oli määrä ajaa kilpaa seitsemällä hevosella, mutta kaikille tulee ohjastajanvaihdokset.

”Menin puhaltamaan neljän aikaan ja silloin lukema oli 0,31 promillea. En tiennyt, miten sääntö menee, ja sanoin, että tulen puolen tunnin päästä uudestaan, mutta se ei käynyt. Vartin päästä puhalsin 0,23 promillea, ja tuomari sanoi, että mene vaan lämmittämään”, Olli Koivunen selvitti Ravinetille.

”Menin ennen ensimmäistä lähtöä puhaltamaan, ja silloin puhalsin 0,05 promillea. Ratkaisevaa kuitenkin oli, että ensimmäinen puhallutus oli yli 0,3 promillen, ja se tarkoitti, että en saanut ajaa.”

Koivunen myönsi olleensa perjantai-iltana voimakkaassa humalassa.

”Ihan turha mitään selitellä. Join paljon ja juhlat venyivät pitkäksi. Kukaan ei ole käskenyt minua juomaan, eikä tästä voi syyttää ketään muuta kuin itseään. 110-prosenttisesti oma emämunaus”, Koivunen painotti. ”Hävettää äärettömästi ja olen tosi pahoillani, varsinkin niiden ihmisten puolesta, joiden hevosia minun tänään piti ajaa. Tästä otetaan jatkossa ihan varmasti opiksi.”

Koska Koivusen puhaltamat lukemat jäivät sen verran mataliksi, hänelle ei koidu asiasta kilpailukieltoa.

Metsämäessä suurkilpailuvalvojana olleen Jarmo Nirhamon mukaan Koivusen puhaltamat lukemat olivat 0,36 ja 0,31 promillea.

”Jos ensimmäinen puhallus on yli 0,3 promillea, tehdään aina uusi puhallutus varttituntia myöhemmin”, Nirhamo selvitti. ”Jos jälkimmäinen puhallutus olisi ollut alle 0,3 promillea, asia olisi ollut tuomariston harkittavissa ja Koivunen olisi saanut ajaa kilpaa. Sääntö kuitenkin on yksiselitteinen.”

Päivitetty 16.2. kello 21.08: lisätty Jarmo Nirhamon kommentit.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

3 kommenttia aiheesta “Alkometri värähti Olli Koivuselle – ”Hävettää äärettömästi”

 1. Kenestäkään ilman erhettä ei tule tositähteä, näin pruukataan sanoa. Ihmiset kaipaavat samaistumispintaa starojen kanssa, jotta sielua jäytävä kateus hellittäisi edes hiukan.

  ”Olli sinä olet tähti” Onkin uuden ravielokuvan nimi.

  Erheesi oli täysin mitätön, mutta nyt sitten myös selviää se, kuka on sinun tosi ystäväsi? Minä toivon vielä lisäksi, että Harri absolutistina antaisi edes jokin verran klappia ja ymmärtäisi kokeilevaa nuoruutta.

  Olli, nyt sinä kuulut näiden maailmantähtien joukkoon, joiden viisari on värähtänyt ravisuomessa:
  Ulf Thoresen, Jos Verbeeck ja Juha Utala.

  Pertti Mäkipää

 2. En nyt halua sen enempää Ollin tekemisiä puolustella mutta ihan oikeesti, tämä ei ole kovin suuri erehdys. Tekopyhät kaksinaismoralistit vain pauhaa somessa.
  Ja Harrille: Musitat varmaan, kun keskustelimme n. seitsemän vuotta sitten isä/poika suhteesta samassa työssä, kun menimme Lappeenrantaan Villimies raveihin. Kerroin esimerkin raviurheilusta, kuinka huonosti voi käydä, jollei pystytä puhumaan asioista tasavertaisesti ja ottamaan huomioon ne toisenkin mielipiteet.

Jätä kommentti