Alkotesti vei ammattivalmentajan kilpailukieltoon

12.8.2018 - 9:34 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Antti Isomaa asetettiin kilpailukieltoon. Kuva: Ville Toivonen

Lisenssivalmentaja Antti Isomaa sai Ylivieskan lauantairaveissa kolmen kuukauden kilpailukiellon alkoholin vaikutuksen alaisena esiintymisestä.

Kotiradan valmentajan oli määrä ajaa kilpaa ravien ensimmäisessä lähdössä, mutta suunnitelma tyssäsi alkometriin. Ravien valvojana toimineen Juha Päkkilän mukaan Isomaa puhalsi noin tunti ennen ravien alkua 0,7 promillen lukemat. Myöhemmin tehdyssä tarkistuspuhallutuksessa lukema oli laskenut 0,59 promilleen, mutta ylitti edelleen kilpailukiellon rajan.

Kaikki ohjastajat puhallutetaan kaikissa raveissa. Nollatoleranssia ei ole, mutta säännöt ovat tiukemmat kuin tieliikenteessä, jossa rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea.

”Jos promilleja on yli 0,5, siitä tulee automaattisesti kolmen kuukauden kilpailukielto. Jos lukema on 0,3-0,5, silloin tulee ohjastajanvaihdos ja 100 euroa sakkoa”, Päkkilä luettelee. ”Yli promillen lukemasta tulisi automaattisesti kuusi kuukautta kieltoa.”

Alkotestin reputtamisesta annetaan nimenomaan kilpailukielto, joka siis koskee paitsi ohjastajana, myös kilpailuissa valmentajana toimimista. Antti Isomaan valmennuslistalla on Suomen Hippoksessa kymmenen hevosta.

Ravinetti ei tavoittanut Isomaata kommentoimaan asiaa.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti