Amerikan lupaus Tokarev Ihamuotilalle

13.3.2019 - 7:33 | Riku Niittynen Uutiset Suomi

AMG Stablen Muscle Hill-ruuna Tokarev on siirtynyt Juho Ihamuotilalle. Esa Lahtisen kasvatti maksoi vuoden 2016 Lexingtonin huutokaupassa paljon. Eikä ihme, sillä kaksivuotiaana oriina Amerikassa se näytti näin hienolta. Kuva: Jennifer Booth

Nelivuotiaaksi tullut USA:ssa syntynyt ruuna Tokarev on voittanut molemmilla puolilla Atlanttia. AMG Stablen lupaus on nyt siirtynyt Juho Ihamuotilalle treeniin.

Tokarev (Muscle Hill) maksoi Lexingtonin huutokaupassa 2016 peräti 210000 dollaria. Sen on kasvattanut Esa Lahtisen Overseas Farms, ja oriin huusi AMG Stablelle Reijo Liljendahl. Se meni Marcus Melanderin valmennuksessa kaksivuotiaana tappioajan 12,8 kahdesti sijoittuessaan toiseksi.

Tokarevilla oli pieniä terveyshuolia Amerikassa, eikä se päässyt ikäluokkarahojen jakoon kunnolla, mutta ruunana se voitti kolmevuotiskauden avauksensa ajalla 12,5 ja meni myöhemmin tappioennätyksekseen 11,7. Nelivuotiaana se tuli radoille Ruotsissa Liljendahlin tallista ja voitti heti avauksensa Örebrossa, mutta kauden saldoksi tuli vain nuo kaksi voittoa kahdeksalla kilpailulla. Nyt Tokarev on siirtynyt Hämeenlinnaan.

”Täytyy sanoa, että Tokarev tuntuu kyllä erityisen mielenkiintoiselta ensikosketuksen perusteella”, Juho Ihamuotila kertoo.

”Se tuli vasta, joten kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei voi tehdä, ja omistaja Esa Pehkonenkin on USA:ssa eikä ole kertonut suuria. Ruunan piti kuitenkin olla hyvässä kunnossa, ja niin se tosiaan tuntuukin.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti