Belina Josselyn palautti tammat valtaan – Readly Express urhea kolmas

27.1.2019 - 17:22 | Ville Toivonen Uutiset Ulkomaat

Belina Josselynillä oli Prix d'Ameriquesta viime vuosilta sijat kaksi ja neljä. Nyt oli voiton vuoro. Kuva viime vuodelta. Kuva: Anu Leppänen

Vuoden 2o19 Prix d’Amérique oli huima ottelu, joka huipentui kolmen hevosen tasaiseen maaliintuloon. Pisimmän korren vei Ranskan supertamma Belina Josselyn, joka on ensimmäinen Amérique-voittaja sitten legendaarisen Moni Makerin.

Jean Michel Bazire tarjosi valmentamalleen Belina Josselynille hyvän juoksun toisella radalla kärjen tuntumassa, mistä se kiri loppusuoralla äärimmäisen niukkaan voittoon ennen tallikaveriaan Looking Superbia ja Timo Nurmoksen tallin Readly Expressiä.

Readly Express taisteli urheasti juostuaan pääosan matkasta keulassa ravanneen Davidson du Pontin rinnalla. Baziren tallin juhlat täydentänyt Davidson du Pont oli maalissa neljäs ennen Propulsionia ja Bold Eaglea, jotka eivät missään vaiheessa nousseet taustalta kärkirintamaan. Belina Josselynin voittoaika oli 11,7.

Toiseksi sijoittunut norjalainen Looking Superb on talven todellinen tuhkimotarina: se sai paikkansa Prix d’Amériquessa Prix Tenor de Baunen voittajana, ja oli kisan ylivoimaisesti pienirahaisin alle 140 000 euron voittosummallaan. Ennen Tenor de Baune -voittoa Looking Superbin voittosumma oli vain runsaat 85 000 euroa.

Lisää Prix d’Amériquesta Ravinetissä paikan päältä Pariisista myöhemmin illan aikana.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti