Björn Goop voi hyvin ja iloitsee huippuhevosista

18.4.2019 - 11:01 | Riku Niittynen Uutiset

Elämä hymyilee taas Björn Goopille, joka ohjastaa pääsiäisenä kotiratansa Färjestadin pitkäperjantain 75-kierroksella ja lauantaina Pariisissa Bold Eaglea. Kuva: Anu Leppänen

Ruotsin mestariohjastaja Björn Goop oli viime viikonloppuun asti kuukauden verran sairauslomalla. Nyt hän nauttii keväästä ja kilpailemisesta huippuhevosilla.

Lauantaina on vuorossa Bold Eaglen ohjastus Pariisissa ja reilun parin viikon päästä Finlandia-ajo Readly Expressillä. Goopin lisämunuaisleikkaus ja siitä toipuminen sujuivat hyvin, ja kevään kynnyksellä kelpaa taas tarttua ohjiin. Goop on viime vuodet nimenomaan jakanut voimansa pohjoismaisten sekä Ranskan ravien kesken ja pyörittää tallia molemmissa päissä.

”Vointi on oikein hyvä, ja kaikki sujuu taas”, Goop kertoo tilanteestaan.

”Into ajaa kilpaa ja treenata hevosiakin on hyvällä mallilla paussin jälkeen, ja kelitkin enimmäkseen suosivat. Tuollaiset huippuhevosten ajotehtävät pitävät myös pelin mielenkiintoisena. Bold Eaglesta en tiedä muuta, kuin että saimme viitosradan, mikä on hyvä tilanne, kun kovin vastustaja Looking Superb jäi takariviin. Oletan, että ori on iskussa, kun Guarato on sen starttiin ilmoittanut. Readly on mahtava! Sen asenne on ainutlaatuinen, ja täytyy nauttia sillä ajamisesta vielä, kun voi. Montaa starttia uraa ei enää ole jäljellä, kaikesta päätellen.”

Goop on luonnollisesti myös avainhahmo kotiratansa Färjestadin pitkäperjantain 75-kierroksella.

”Minulla ei ole kuitenkaan suuria odotuksia sieltä. Perinteisesti en ole menestynyt noissa raveissa, ja hevoseni ovatkin toivon mukaan vasta tulossa kuntoon tässä vaiheessa kautta. Toki ne tuntuvat hyyvältä treenissä, ei niitä muuten olisi ilmoitettukaan. Kuitenkin tähtäin on kauempana. Derbynsä kakkonen Chianti (T75-7) tuntuu tosi hyvältä, mutta en odota voittoa vielä Perfect Spiritiä ja kumppaneita vastaan. Paras sauma on ehkä Tycoon Broline (T75-5), mutta sekin on kokematon ja vähän omapäinen hevonen, enkä voi taata onnistumista. Suomalaishevonen Shorthanded Jag (T75-6) on myös kyvykäs sarjoihinsa ja tuntuu hyvältä. Se oli kulunut viimeisiin startteihinsa ennen taukoa ja tuntuu nyt paljon paremmalta. Tuleeko tulosta, sen näkee sitten?”

Tästä pääset Färjestadin pitkäperjantain 75-lähtölistoihin.

Tämän linkin alla on puolestaan lauantain Prix de l’Atlantiquen lähtölista (Bold Eagle).

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti