Bold Eagle palasi voittokantaan – Readly Express toinen

30.12.2018 - 17:55 | Miika Lähdeniemi Uutiset Ulkomaat

Tässä kuvassa Readly Express ja Bold Eagle kävivät tuimaa taistoa viime talvena Prix d'Ameriquessa. Kaksintaiston makua on jälleen ilmassa! Kuva: Anu Leppänen

Grand Prix de Bourgognen kärkikaksikkona hääri viime vuoden Prix d’Ameriquen taistelupari.

Prix d’Amerique -kuume on nousussa Ranskassa eikä vähiten siksi, että viime vuoden kärkikaksikko Readly ExpressBold Eagle kohtasi jo tänään Vincennesissä ajetussa Prix de Bourgognessa. Tällä kertaa oli Bold Eaglen vuoro kiriä sankariksi, mutta myös Readly Express saa täydet pisteet suorituksestaan.

Björn Goop ajoi Timo Nurmoksen valmentamalla Readly Expressillä ensin johtavan rinnalle ja noin 600 metrin kohdalla voimalla kärkeen Bold Eaglen ohitse. Matkalla Readly Express sai ottaa kovan alkurynnistyksen jälkeen vauhtia pois niin, että ensimmäiset 1600 metriä mentiin 12-vauhteja. Ratkaisu meni kirikamppailuun, jossa Franck Nivardin kannustama Bold Eagle ehti räväkällä rytminvaihdoksella Readly Expressin ohitse. Kiritilat aukesivat Bold Eaglelle sopivasti maalisuoran alussa, kun viereltä vastustaja laukkasi ja ”Kotka” pääsi aloittamaan murhaavana tunnetun kirinsä.

Bold Eagle palasi kahden voitottoman juoksun jälkeen voittokantaan tuloksella 11,8/2100a ja ansaitsi 54 000 euroa. Kakkoseksi taistelleen Readly Expressin tilanne vaikuttaa myös hyvältä, sillä se kilpaili nyt ensimmäistä kertaa sitten lokakuussa juostun Ruotsin mestaruuden ja sai tarvittavan startin alle ennen Prix d’Ameriqueta, jossa se puolustaa viime tammikuun voittoaan. Prix d’Amerique -paikan varmisti kolmossijallaan myös Uza Josselyn.

Talven suurin raviklassikko Prix d’Amerique ravataan sunnuntaina 27. tammikuuta.

Sunnuntain lähdön voi katsoa tästä:

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti