Cleangame ja Vitruvio taipuivat – voitto silti Bazirélle

13.8.2019 - 19:16 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Viime vuonna Ranskan ajajaliigan 20. kertaa voittaneen Jean-Michel Bazirén talli tekee edelleen hirmuista tulosta, vaikka kolhujakin on tullut. Kuva: Miika Lähdeniemi

Enghienin radalla Pariisissa ajettiin tiistaina kova lähtö, jossa Jean-Michel Bazirén tallin uusi superruuna Cleangame kohtasi muun muassa Alessandro Gocciodoron verrattoman lupauksen Vitruvion.

Bazirélla oli lähdössä mukana peräti neljä valmennettavaansa. Jorma Kontion ohjastuksessa Norjassa viime starteissaan selvää jälkeä tehnyt Vitruvio puolestaan suunnisti Ranskaan, kun Åby Stora Prisiin sitä ei huolittu. Gocciadoro tykitti oriillaan keulaan 2875 metrin kisassa, mutta alku maksoi liikaa, sillä loppusuoralla se taipui aikaisessa vaiheessa. Bazirén itsensä ajama Cleangame oli saanut mennä pitkään toista rataa ilman vetoapua. Se otti vaivatta otteen keulahevosesta, ja pitkään näytti, että supersuosikki (voittajakerroin 1,4) Cleangame jatkaa voittoputkeaan. Ruunalla oli ennen tätä kahdeksasta startista tällä kaudella seitsemän ykköstä sekä kolme voittoa peräkkäin.

Putki ei kuitenkaan saanut jatkoa, vaan ”oma koira puri”, kun johtavan takana sisärataa koko matkan juossut Christophe Martensin luotsaama Valokaja Hindö tuli lopun omaa vauhtiaan ja vei Prix Jean-Luc Lagarderen 58500 euron ykkösrahan tallikaverin turvan edestä. Voittoaika oli 12,9 autolähetyksellä. Norjalaisten omistama Tanskassa syntynyt ori on kokenut huiman muodonmuutoksen siirryttyään Bazirélle Ranskaan.

Voit katsoa lähdön livenä tästä.

Björn Goop ohjasti myös tiistaina Pariisin kakkosradalla, ja ainoa hänen tallistaan startannut hevonen, viisivuotias saksalaisori Portland johti 2150 metrin ryhmää alusta loppuun. Saksalaismiljonääri Marion Jaussin omistama ri sai palkinnoksi 26550 euroa ajalla 13,3. Bazirén ajama norjalaisori Ghazi B.R. oli kakkonen, kun Matthieu Abrivardin ajokkikovasti voittajaa lopussa haastanut Classic Connection laukkasi maaliin.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti