Costello aloittaa talvikauden Ville Herttuan ajamana

24.11.2017 - 13:28 | Miika Lähdeniemi Uutiset Suomi

Ville Herttua ajaa Costellon talvikauden ensimmäiset startit itse. Kuva: Anu Leppänen

Pohjoismaiden mestaruuden jälkeen tauolla ollut Costello palaa radoille kotiradallaan Lahdessa ensi torstaina. Valmentaja Ville Herttua ohjastaa, kun vakiokuski Risto Tupamäki satutti solisluunsa.

Suomenhevosten kärkinimiin kuuluva Costello palaa reilun kahden kuukauden huililta radoille ensi viikon torstaina Lahden Jokimaalla. Volttilähdössä takamatkan nelosradalta starttaavaa oriitta ajaa sen valmentaja Ville Herttua, kun kesän kaikki kilpailut ajanut Risto Tupamäki toipuu viime lauantain rytäkästä.

”Kuskiasiaa ei tarvinnut pähkäillä sen enempää. Ajoin viime vuonnakin ekan startin itse ja nyt varmaan ajan muutamankin startin”, Ville Herttua sanoo.

Herttua suuntaa Costellon kanssa talvikauden aloitukseen maltillisin mielin.

”En olisi muualle sitä vielä ilmoittanutkaan, mutta kotiradalla on hyvä aloittaa. Costelloa on viimeistelty hyvin kevyesti ja viime vuonnakin siinä meni pari starttia ja kuukauden päivät ennen kuin alkoi kunnolla irrota”, Herttua huomauttaa.

”Pohjoismaiden mestaruuden jälkeen Costello sai ihan vain olla pari kolme viikkoa, sitten ruvettiin ajamaan länkivehkeillä ja painavammilla kärryillä. Pari viikkoa sitten tyrkkäsin painavammat kärryt sivuun ja on ajettu koppakärryillä.”

Costellolla on tarkoitus ajaa tasaisesti kilpaa läpi talven, mutta pidemmille kilpailumatkoille ei lähdetä. Herttua on jo käynyt tulevien kuukausien kilpailutarjonnan läpi ja suunnitellut alustavaa kilpailuohjelmaa.

”Samalla tyylillä mennään kuin viime talvenakin, ajetaan kilpaa inhimillisten ajomatkojen päässä. Meille tämä on koko perheen harrastus ja usein ollaan koko porukalla matkassa, siksi ei tehdä kovin pitkiä reissuja. Välillä tulee parin kolmen viikon taukoja, välillä kerran viikkoon lähtöjä.”

”Helppoja talvilähtöjä ei kuitenkaan ole, nykyään on niin hyvät hevoset avoimella tasolla. Viime talvenakin piti mennä auton perästä täyttä matkaa 1.22-vauhtia ja voltista 1.24, eikä se aina piisannut edes voittoon. Vuodenajalla ei ole niin merkitystä, kavereilla sitäkin enemmän”, Herttua painottaa.

Talliin on tullut viime aikoina menestystä myös lämminverilähdöistä, kun Brown Recluse on ottanut kolmessa viime startissaan kaksi voittoa ja yhden kakkossijan Joni-Petteri Irrin ajamana.

”Se on löytänyt itsensä taas ja on silmällekin hyvän näköinen. Näkee, että hevonen on nyt kunnossa. Puolivahingossa yhden kokelasmeetingin kautta löytyi hyvä kuskikin sille, yhteistyö on sujunut hyvin”, Herttua kiittelee.

”Joskus ajattelinkin, kun Costello oli kolmivuotias ja Brown Recluse pikkuvarsa ja piha oli täynnä hevosia, että en oikeasti tarvitsisi kuin nämä kaksi hevosta. Brown Recluse on kiva starttihevonen, nämä täydentävät hyvin toisiaan.”

Costellon ensi torstain lähdön lähtölista:

1 B. Tuuma – Iikka Nurmonen
2 Kervis – Santtu Raitala
3 Jottei – Ari Moilanen
4 Mökin Tähti – Teemu Okkolin
5 Suvi Kevätön – Hannu Torvinen
** 20 m
6 Nopsan Vauhti – Arto Laaksonen
7 Tapsan Tahti – Tapio Perttunen
8 Ponnen Onni – Olli Koivunen
9 Costello – Ville Herttua
10 Tejas – Jarmo Saarela
11 Diktaattori – Jani Ruotsalainen

Costello teki väkevän kauden myös viime talvena. Kuvassa sitä juhlittiin voittajana Lappeenrannan T76-raveissa helmikuussa. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti