Doris Hoss siitostammaksi Boko-siittolaan

15.2.2019 - 18:58 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Doris Hossin tähtihetki oli viime syksyn Tammachampionissa, josta se nappasi 15000 euron arvoisen ykkössijan. Kuva: Anu Leppänen

Viime vuonna Tammachampionin voittaneen Doris Hossin kilpailu-ura on ohi, sillä tamma on myyty siitostammaksi Boko-siittolaan Ruotsiin.

Viisivuotiaan Doris Hossin oli määrä kilpailla ensi keskiviikkona Vermossa, mutta kaupan myötä sen juoksut on nyt juostu.

”Tamma lähtee jo viikonloppuna Ruotsiin”, Petri Wallenberg omistajakimppa Celebrate Stablesta kertoo. ”Omistajaporukka totesi, että kolme- ja nelivuotiskausi ovat takana, ja nyt on hyvä hetki luopua hevosesta, kun Ruotsista oli kiinnostusta.”

Ostaja Boko Stable on Ruotsin suurimpia kasvattajia. Sen takana on hollantilaislähtöinen John Bootsman.

”John oli kiinnostunut tästä suvusta ja Doriksesta myös yksilönä”, Petri Wallenberg kuvailee.

Doris Hossin suku on kivikova: isänä Muscles Yankee ja emänä Celebration Ride (Express Ride), jonka jälkeläisiä ovat mm. Up-Date Hoss, Target Hoss sekä Yahuu Hoss, joista kaksi viimeistä ovat Doris Hossin täyssiskoja.

Wallenbergin mukaan John Bootsman oli kaavaillut Doris Hossia siemennettäväksi Ranskan supertähti Face Time Bourbonilla.

Doris Hoss juoksi Markku Niemisen valmennuksessa yhteensä 37 starttia, joista se voitti neljä. Tamman ennätys on 12,6a ja voittosumma runsaat 45000 euroa.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti