Farifant ja Beer Summit ovat Kallelan uudet

11.1.2018 - 15:37 | Riku Niittynen Uutiset Suomi

Farifantin ulkonäössä ei ole suurta valittamista.

Kauden 2018 uudet paikan päällä Kallelan Oriasemalla Kalannissa palvelevat oriit ovat Jean-Pierre Duboisin ori Farifant ja jenkki Beer Summit.

Suurta osaa suomalaisista ravurikasvattajista palveleva Kallelan Oriasema Kalannissa Uudenkaupungin lähellä on ollut kova nimenomaan maailman huippujen pakastesperman tarjoajana, mutta myös ”livenä” palveleviin oreihin satsataan. Kallelan ”vanhoista” oreista paikalla ovat Classic Response ja Classico Merett.

Beer Summit, 9, (Cantab Hall) on ehtinyt vaikuttaa pari kautta siitoksessa, ja ensimmäisessä kaksivuotiaaksi tulleessa Ruotsin ikäluokassa on yhdeksän varsaa. Ori juoksi Amerikassa Noel Daleyn valmennuksesta. Ruotsissa se meni 09,7 Petri Salmelalta. Voittosummaksi tuli 4036764 kruunua ja ori voitti 13 uransa 59 startista.

”Hyvä saada huippuemälinjan omaava Cantab Hall-ori paikalle”, Hannu Nivola pohtii.

Beer Summitin sisaruksiin kuuluu ori The Chancellor (Yankee Glide) 10,2 ja 691366 dollaria ja emänemä Me Maggie sivusi muun muassa ME-aikaa 12,2 ja oli vuoden ravuritamma USA:ssa 1990.

Farifant, 16, (And Arifant) on Jean-Pierre Duboisin laajaa huippuorikatrasta. Se on mennyt 09,7 ja tienannut melkein 6,5 miljonaa kruunua. Myös emälinja on maailman huippua.

”Hyvä lisä ranskalaista verta tarjontaan ja kovasukuinen sekä hieno ori, jolla on hyvät kilpailunäytöt itsellään.”

Farifant on iästään huolimatta jättänyt vasta pieniä ikäluokkia Italiaan, Amerikkaan, Ruotsiin ja Ranskaan, ja suurimmat ikäluokat ovat vielä nuoria.

Pääset Farifantin sukutauluun tästä.

Beer Summitin sukutietoihin pääset tästä.

Tarkempaa tietoa oriiden hinnoista ym. saat Kallelan Oriasemalta tai Kallelan omilta sivuilta, joille päivitetään 2018 tiedot pian.

Farifant: ilmeikäs ja siro oriin pää?

Korjattu 11.1.2018 klo 21.07: Beer Summit meni ennätyksensä 09,7 Petri Salmelalta Gävlessä 2015.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti