Fast Time paras hevonen ikinä?

7.2.2018 - 20:11 | Riku Niittynen Uutiset Suomi

Fast Time, kuuluisa himmennin ja hymyilevä Erkki-Pekka Mäkisen "parempi puolisko" Ilona Mäkinen. Kuvat: Anu Leppänen

VERMO. Erkki-Pekka Mäkinen lateli kovia sanoja keskiviikon T65-avauskohteen voittaneesta Fast Timesta. Ruuna saattaa olla valmentajansa mukaan paras hevosensa ikinä.

Fast Timen Vermon esitys olikin vakuuttava – kahden flopin jälkeen. Ruuna oli varustettu himmentimellä, mikä vei sen katseen mahdollisista varjoista tai möröistä. jotka hevosta tuntuvat vaanineen sen yllättävissä laukoissa. Fast Time nappasi keulan nimensä mukaisesti muitta mutkitta sisäradaltaan, veti reipasta Lars-Erik Stenbergin ohjastaman Athletic Stylen prässäämänä ja voitti silti miten halusi. Lopussa parhaiten kyydissä pysyivät keulan selästä ohituskaistalle kääntänyt Get Going Ginny sekä mukavasti spurtannut Stone Capes Quantum, mutta niiden osana oli käydä vain tasainen kakkostaisto.

”Pelottavan helposti se meni”, yllättävän maltillisesti tuuletellut Mäkinen huokaili.

”Ei tiedä, vaikka se olisi paras meidän hevosista ikinä. Nyt se ei nähnyt varjoja radalla.”

Varjomanni tunnetaan hevosena, joka mieluummin sijoittuu kuin voittaa. Sen valmentajan Bella Varjosen hevoset ovat tehneet alkukaudella hyvin tiliä, ja niinpä Varjomannikin käänsi sivua takaisin voittokantaan – pitkästä aikaa. Eikä siinä kaikki: talliin tuli kaksoisvoitto, kun Salasana tsemppasi kakkoseksi.

Olli Koivuselta sen rattailla odotettiin voittoa jo illan kakkoslähdössä uransa aloittaneen isänsä tallin Callela Einsteinillä, mutta siinä oli tyytyminen kakkoseen. Sen jälkeen Koivusen meno muuttui, kun hän hallitsi Shadow Of Brisbanella kuolemanpaikalta, vaikka Riina Rekilän kannustama Zatopek Hoss kirittikin loppumetreillä mukavasti.

Sitten tuli siis Varjomanni, joka kiri loppusuoran selvästi parhaiten. Suosikki Aatsin paha lähtölaukkakin tasoitti tietä Varjosen tallin kaksoisvoittoon.

Voitan minä! Varjomanni osaa kuin osaakin kiriä ykköseksi. Olli Koivuselle tolppa oli jo illan toinen.

”Vieläkin Varjomanni ehti mietiskellä, vaikka kirikin sitten varmasti ykköseksi”, nuori Koivunen myhäili.

”Erityisesti tallikaverin ohittaminen oli vaikeaa. Varjomanni nosti korvat pystyyn kuin kysyäkseen itseltään, kirinkö nyt tosiaan voittoon?”

Ilta alkoi Riipisen ja Hannu Torvisen hallinalla johtaneen Tuurin Pojan rinnalta. Seuraavaksi paras kiri tuli Tommi Kylliäisen kannustamalta BWT Crusaderilta, joka kiri siis lopussa ohi Olli Koivusen kannustaman Callela Einsteinin.

Riipinen ei antanut armoa. Jouni Miettisen valmentaman oriin rattailla taiteili Hannu Torvinen.
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti