”Graceful Swamp on terve, jos se on viivalla”

12.3.2019 - 15:38 | Riku Niittynen Uutiset Suomi

Kova kolmikko Graceful Swamp, Ari Moilanen ja Erkki-Pekka Mäkinen esiintyy taas Vermossa, kauden päätähtäimen Derbyn areenalla. Oheinen kuva on viime syksyltä Tampereelta Kriteriumin karsinnasta. Kuva: Anu Leppänen

Keskiviikon Derbyn Talvisuosikin isoimman nimen Graceful Swampin tallissa on kuumetta liikkeellä, mutta valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen ei ole erityisen huolestunut oriin suorituksesta.

Viime vuonna kolmivuotiskaudellaan Graceful Swamp  (T64-1) oli ikäluokan huippu ottaessaan peräti 14 voittoa putkeen kaksivuotiskauden alusta kolmevuotiskauden syksyyn. Kriteriumin finaalissa tuli harmittava laukka, mutta kausi päättyi vielä Kasvattajakruunun komeaan voittoon. Nyt ori palaa Vermossa radoille ”revanssikaudellaan”, ottamaan Derbystä sen, mitä Kriteriumissa jäi ottamatta.

”Hevonen tuntuu tosi hyvältä, siksi tässä haluttiin jo aloittaa”, EP Mäkinen kertoo.

”Se on energinen ori, ja kun menohaluja on kovasti, ajattelin että mennään viivalle, niin saadaan höyryjäkin pois. Tarkoitus on ehkä ajaa hieman vähemmän startteja, kuin viime kaudella – tähtäinhän on syksyssä. Tämä takatalvikin yllätti hieman. Silloin kun aloin kaavailla tätä starttia, luulin että Vermossa on jo kesäkeli, kun tätä ajetaan. Nyt pari hevosta on ollut kuumeessa. Joe’s Monkey Man jäänee keskiviikolta pois lämmönnousujen vuoksi ja maanantain Pelmerille tuli myös kuumetta startin jälkeen. Aika herkkänä olen Graceful Swampin kanssa, ja yritys on ainakin kova, että jos ja kun ollaan viivalla, ori on terve. Luotto hyvään suoritukseenkin on kova, kun kykyjähän on paljon. Tietenkään vielä ei mennä ihan korkeimmalla tasolla, mutta uskoisin, että tämä riittää.”

Mäkisellä on keskiviikon poisjäännin jälkeenkin muitakin rautoja tulessa tällä viikolla: lauantaina kotiradalla Teivossa.

Fast Time (T75-7) oli kyllä tosi hyvä Teivon karsinnoissa. En tiedä oliko Solvallassa tätä tautia vai jännittikö reissaaminen, mutta hevonen ei siellä mennyt kyllä tasollaan. Olen hyvin optimisti Fast Timen lauantain suhteen, ja nyt varmaan riisutaan etukengätkin taas, kun se on sallittua. Odotan Vixpress Liltäkin (T75-1) tauolta hyvää suoritusta, mutta en vielä muuta.” 

Pääset tästä keskiviikon T64:n (ja lauantain T75:nkin) lähtölistoihin.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti