Henna Halme öisistä kauhunhetkistä: ”Oli orpo tunne”

19.9.2019 - 10:27 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset

Henna Halme koki yöllä kauhunhetkiä moottoritiellä, mutta ajaa jo illalla kilpaa Åbyssä.. Kuva: Anu Leppänen

Veijo Heiskasella ja Henna ja Oona Halmeella oli vain 130 kilometriä matkaa kotiin, kun kello yhden maissa yöllä rytisi.

”Melkein koko matka on hirviaitaa, mutta kohdassa, jossa moottoritieltä kääntyi sivutie, aita oli poikki. Sieltä hirvi juoksi suoraan päin”, Henna Halme aloittaa.

”Vaikka ei ajettu kovaa, mitään ei ollut tehtävissä. Kaikki kävi ihan hetkessä. Ihme että Veijo sai pidettyä auton tiellä.”

Kauhunhetket jatkuivat vielä sen jälkeenkin, kun henkilövahingoilta havaittiin vältytyn.

”Hirvi sätki konepellillä, oli katuvaloton osuus ja ulkona täysin pimeää. Autosta ja kopistakin meni auton hätävilkkuja lukuun ottamatta valot. Konepelliltä maahan ponnisteltuaan hirvi potkaisi vielä Oonan viereisen takalasin rikki.”

Pelastushenkilökunta tuli paikalle viidessä minuutissa, mutta vieläkään kauhunhetket eivät olleet ohi.

”He olisivat tietysti kuljettaneet meidät pois, mutta emmehän me voineet hevosia sinne jättää. Meni kolme tuntia, ennen kuin saatiin järjestettyä niille kuljetus kotiin. Yöllä on vaikea saada ihmisiä kiinni”, Henna kertoo.

Kolme pitkää tuntia 3-asteisessa syysyössä…

”Auto liikkui onneksi sen verran, että Veijo sai sen siirrettyä keskeltä tietä pienelle levennykselle. Auton hätävilkut ei kuitenkaan näkyneet taakse, kun oli koppi perässä, eikä rekat hiljentäneet, vaikka varoituskolmiokin oli tiellä. Ilmavirta ravisteli vähän väliä koppia, kun niitä meni läheltä ohi. Oli orpo tunne.”

Loppu hyvin, kaikki hyvin – joskin yöunet jäivät vähiin. Torstaipäivä käynnistyi normirutiineilla.

”Oltiin kuuden maissa tallilla, ja pistin hevoset ulos. Kohta aletaan ajaa hiittiä, ja illallahan on ravitkin”, Ravinetin aamutuimaan tavoittama Henna Halme raportoi.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti