Hevoset lämmitetään nykyään fiksummin Widellin mukaan

20.11.2018 - 12:02 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Kaj Widellillä on normikiireet tiistain ja keskiviikon aikana tällä viikolla, ja ajettavien joukossa on mielenkiintoisia yllätysmahdollisuuksia.

Ruotsin agentti ohjastaa tiistaina ensin seitsemää hevosta Gävlen lounasraveissa ja sitten neljää Solvallan illan T65:ssä. Keskiviikkopäivä on rauhallisempi, ja illan T86-raveissa Solvallassa on kaksi ajokkia.

”Toisaalta nykyään ei ole niin kiire, kun useimmat vakioajokit valmentaja lämmittää itse, mikä on iso plussa meidän ammatissa”, Widell kertoo.

”Jos on joka lähtöön hevonen, niin sehän on vain sellaista säheltämistä. Valmentaja ehtii ajaa lämmityksen rauhassa ja huolella. Jos hevonen on vakioajokki, varusteet on mietitty jo valmiiksi, ja jos lämmityksessä on jotain, valmentaja osaa kyllä kertoa. Nykyään niitä ei enää ajeta niin kovaakaan, ei pruuvailla vanhan ajan malliin, mikä on sekin plussaa. Hevoset ovat entistä parempia, kyllä ne ravaavat kokeilemattakin yleensä.”

”Keskiviikon Findus M. (T86-8) on kyllä niin vahva, että vaikka se ei ole suosikkeja, en vaihtaisi ajokkia kenekään kanssa. Lähtöpaikkaa voisin vaihtaa mutta toisaalta ruuna on epävarma, ja tuolta päässee ainakin ravia. Yllätysvetoa jos hakee tähän, niin kannattaa ottaa meidät lapulle, ja ei tässä taida ollakaan mitään ylivoimaista hevosta. Caipirinha Razz (T5-4) ei ole huono hevonen. En ole ajanut sillä aikoihin, mutta heppa vaikuttaa olevan kunnossa ja valmentaja on optimisti, niin jotain sillä voisi saada.”

Pääset tästä keskiviikon Solvallan/Jägersron T86-listoihin.

Tiistain Solvallan ajokeistaan Widell nostaa Hercules T:n (T65-4):

”Hercules on iskussa. Juoksut eivät nyt viimeisissä ole vain natsanneet, ja tänäänkin ollaan tuurin varassa tuolta lähtöpaikalta. Täytyy vain odottaa reipasta vauhtia ja että väylät aukeaisiat, sillä Hercules on totinen, eikä sillä voi ajaa esimerkiksi johtavan rinnalle. Siinä se alkaisi painaa liikaa ohjille. Mutta se on hyvä hevonen hyvässä vireessä tähän lähtöön ja ihan mahdollinen yllättäjä siis. Titan Tabac (T65-5) on hyvä kylmäverinen, mutta ei riitä nyt millään tämän lähdön parhaille Månprinsenille ja muillekaan.”

”Kaksivuotislähdön Omega Superstar (T5-1) on uusi tuttavuus, mutta vaikuttaa oikein lupaavalta. En tiedä vaikka se voisi yllättääkin. Vavin Love (T5-2) on sopivassa lähdössä mahdollinen, jos mennään kengittä. Sen se vaatii, ja haluaisin kokeilla tänään jenkkikärryjäkin. Noilla varusteilla se olisi varmaan illan paras sauma, katsotaan.”

Tässä linkki tiistai-illan T65-kohteisiin.

Tiistain lounasraveihin on hyviä tipsejä.

Merrie Mistique (T5-2) on melkein paras tipsi, vaikka taulu ei sitä kerrokaan. Ruuna olisi kunnossa, mutta auton takaa se ryntää liikaa, lyö jalat yhteen ja laukkaa tosi herkästi. Volttilähetys ja juoksurata sopivat luultavasti paremmin. Siitä saa kiihdyttää rauhassa. Lähtö on aika vaatimaton, ja luulen että meillä on hyvä sauma vaikka voittaa. B.G.Arne (T4-1) on ok-hevonen huonolla paikalla, mutta luulen että Bottnas Easy Cash on siihen ylivoimainen, ainakin jos menee ravia, ja luulen että se tuolta paikalta menee. Björnli Ada (T4-2) on hyvä sauma, joskaan ei mikään ravikone. Ehjällä me pärjäämme varmasti, ja nyt koitetaan muuttaa varusteita vielä pikkuisen, että saataisiin hevosta vielä rauhallisemmaksi. Seuraava ajokki oli minulle outo. Blue Moneysta (T4-4) sitten vähän tykkäänkin hevosena. Se kävi klinikalla välissä, oli ehkä tukkoinen viimeksi tauon takia ja se voi parantaa sekä yllättääkin tänään. Lähtö ainakaan ei ole ylitsepääsemättömän kova, mutta toki hepan pitää parantaa viime juoksusta, mutta sen se varmaan automaattisesti tekeekin. L.A.Divergent (T5-4) on nopea ja auton takaa ei ole laukkariskiä. Se on riittävä tähän lähtöön ja varmaankin kärkitaistossa ja Burse Casandra (t5-5) on minulle outo, mutta mikään ei varsinaisesti viittaa menestykseen siinä.”

Tästä voit kurkata Gävlen lähtölistoja ja pelejä.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Yksi kommentti aiheesta “Hevoset lämmitetään nykyään fiksummin Widellin mukaan

  1. Mikäli trendi tulisikin olemaan se, että ohjastajat eivät enää suorittaisikaan lämmityksiä, voitaisiin ravitapahtumasta tehdä merkittävästi dynaamisempi kokonaisuus. Jos lämmittely voisi tapahtua vaikka omalla lämmittelyradalla valmentajan tai hoitajien toimesta, niin itse ravitapahtumaa saataisiin tiivistettyä merkittävästi. Toki pienilukuinen joukko perustaa pelejään edelleen lämmityshavaintoihin, mutta tuo radan ulkopuolella tapahtuva lämmittely ehkä voitaisiin suorittaa lämmittelyradalla, johon pelaajilla olisi myös riittävän hyvä mahdollisuus seurata lämmittelyjä. Melkoisia muutoksia raviratojen infraan tämä vaatisi, mutta ehkä suurimmat haasteet olisivat asennemaailman muutoksessa, mutta toimenpiteenä varmasti tarpeellinen ravitapahtuman kiinnostuksen kasvattamiseksi jossain vaiheessa.

Jätä kommentti