Hippos lähtökuopissa Hippos-talosta? – ”Kaavoitusprosessi etenee”

13.3.2019 - 14:52 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen on vaitonainen Hippos-talon myynnin suhteen, mutta myöntää sen edellyttämän kaavoitusprosessin olevan käynnistetty. Kuva: Ville Toivonen

Valmisteluaineisto Hippos-talon kaavamuutoksesta toimistotiloista asumiskäyttöön tulee julkisesti nähtäville ensi maanantaihin mennessä.

Hippos-talosta oli tekeillä kaupat jo pari vuotta sitten, ja jo silloin nimenomaan asumiskäyttöön. Ostajataho meni kuitenkin sen verran nopeasti ”puihin”, ettei kaupan vaatimaa kaavamuutosprosessia ehditty käynnistää.

Nyt se on käynnissä ja etenee niin, että Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen olettaa sen olevan valmis vielä tämän vuoden puolella. Siihen, onko uudet kaupat tekeillä, hän ei ota kantaa.

”Kaavoitusprosessi etenee, sen voin vahvistaa, en tässä vaiheessa muuta”, Mäkinen kommentoi Ravinetille.

Miljoonia kiinni kiinteistössä

Suomen Hippos ry omistaa Hippos-talon omistavan kiinteistöyhtiön osakkeista reilut 50 prosenttia, eli käytännössä neljä kerrosta ja niitä vastaavat varastotilat. Fintoton sulauduttua Veikkaukseen ainoana vuokralaisena on Hippoksen oma Hevosurheilu-lehti.

Viimeistään Fintoton lakkauttamisen jälkeen Hippoksella on ollut Hippos-talossa toimistotilaa yli oman tarpeen. Hippos-talon kaltaisesta toimistotilasta alueella ei ole tällä hetkellä kovin suurta kysyntää, joten käytännössä asunnoiksi muuttaminen on ainoa vaihtoehto saada kiinteistö myytyä.

”Tarvitaan sijoitus- tai rakennusyhtiö, joka toteuttaa muutoksen ja asunnoiksi myynnin”, Vesa Mäkinen selvittää.

Hippoksen uusi osoite Vermossa?

Kun Hippos-talon myynnistä edellisen kerran puhuttiin, Hippoksen toimiston huhuttiin muuttavan Vermon raviradalle. Se lienee edelleen todennäköisin uusi osoite, jos Hippos-talon myynti toteutuu, mutta muutto edellyttää mittavia muutostöitä raviradan kiinteistössä.

Hippos-talon kaavamuutoksen valmisteluaineisto tulee nähtäville Espoon kaupungin verkkosivuille, kauppakeskus Sellon kirjaston asiointipisteeseen sekä kaupungin teknisen ja ympäristötoimen näyttelytilaan Otaniemeen.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti