Hotshot Luca vaihtoi tallia – ”Omistaja ei voi muuta tehdä”

9.7.2019 - 16:27 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Hotshot Luca palkittiin ikäluokkansa Vuoden 3-vuotiaana, mutta sen jälkeen kurssi on näyttänyt alaspäin. Se sai omistaja Pentti Pietilän kokeilemaan valmentajanvaihdosta. Kuva: Anu Leppänen

5-vuotiaaksi varttuneen varsatähden ura jatkuu Pekka Korven tallista käsin.

Hotshot Luca ravasi kerta kaikkiaan komean 3-vuotiskauden voittaen 13 kertaa ja ansaiten lähes 200 000 euroa. Siihen nähden jo viime kausi (4 voittoa ja 63 000 euroa) meni alle odotusten, ja kun tämän kauden alkukaan ei kääntänyt kurssia, omistaja Pentti Pietilä päätti vaihtaa valmentajaa.

”Ei mitään pahaa sanottavaa edellisestä valmentajasta (Aripekka Pakkanen)”, Hotshot Lucan manageri ja Pentti Pietilän isä Kalevi Pietilä painottaa. ”Hän teki mitä voi, mutta hevosen psyyke ei vaan ole nyt sellainen kuin pitäisi. Päädyttiin kokeilemaan, josko paikanvaihdos piristäisi hevosta.”

”Yllättävää kyllä, ostajiakin olisi paljon, Ruotsia myöten. Ehkä ne ajattelee, että hevosen saisi nyt halvalla, kun se on mennyt huonosti. Mutta myytävänä Hotshot Luca ei ole, kovasti me siitä edelleen tykätään.”

Pietilä myöntää, että jo nelivuotiskausi oli pettymys. Tämä vuosi on alkanut vieläkin heikommin.

”Suurin pettymys oli, kun ei päästy Suur-Hollolassa edes finaaliin”, Pietilä vahvistaa.

”Kun ei itse valmenna hevosia, on pakko kokeilla paikanvaihdosta. Omistaja ei voi muuta tehdä.”

Pekka Korven tallissa valmentajavaihtoehtoja olisi kaksi, sillä myös Hannu-Pekka Korpi on aloittelemassa valmennustoimintaa omissa nimissään. Tällä hetkellä hänellä on jo neljä hevosta valmennuslistallaan, mm. Antti Pihlströmin kasvattama ja osaomistama She Rains sekä Tero Lehterän Die Kaiserin.

”Eiköhän Hotshot Luca kuitenkin Pekalle mene, vaikka olen asiaa ollut järjestelemässäkin”, Hannu-Pekka Korpi olettaa.

 

 

 

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti