Hotshot Luca viihtyy valmentajansa synnyinseudulla

8.11.2018 - 22:28 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Hotshot Luca hakee uransa toista Kasvattajakruunu-voittoa puolentoista viikon päästä Killerillä. Arkistokuva: Anu Leppänen

KILLERI. Komealla tyylillä voittokantaan palannut Hotshot Luca on hävinnyt Killerillä vain kerran. Suurvoittoa se hakee puolentoista viikon päästä ajettavasta Kasvattajakruunu-finaalista.

Viime vuonna kolmivuotislähtöjä paikoitellen suvereenisti hallinnut Hotshot Luca on tehnyt nelivuotiaanakin asiallista jälkeä, mutta ennen torstai-illan Kasvattajakruunu-välieriä takana oli kahden ja puolen kuukauden voitoton jakso. Kultakantaan Santtu Raitalan ajama ori palasi kirimällä toisesta ulkoa herkästi kärkeen maalisuoralla. Voittoaika 14,7/2140a oli kuraillan kovin tulos.

Valmentaja Aripekka Pakkasen mukaan Hotshot Luca alkaa taas olla huippuiskussa, kun sairastelut on voitettu kanta.

”Nyt se alkaa olla aika kohdillaan”, valmentaja iloitsi. ”Sairastelut veivät sitä alaspäin, eikä Hotshot Luca ollut tuossa kesällä parhaimmillaan. Se oli ihan ok, mutta nyt kun se on ollut pidemmän aikaa terveenä, se tuntuu paljon paremmalta. Ikinä se ei ole huonolta tuntunut, mutta pitää rehellisesti noita suorituksia katsoa, eikä se niiden perusteella ole ollut huippukunnossa.”

”Sekin on hämännyt, kun on ollut huonoja lähtöpaikkoja ja juoksut ovat menneet vaikeiksi. Marginaalit eivät kuitenkaan ole niin isoja. Ei ole aina osannut arvioida, onko hevonen hyvä tai huono vai onko tämä vain huonoa tuuria. Ei vain ole odotusten mukaan pärjätty.”

Pakkasen tallin toinen finalisti oli Ypäjä Louvre, joka sinnitteli sisäratajuoksun jälkeen neljänneksi Lexus Dreamin suvereenisti voittamassa karsinnassa.

”Ypäjä Louvre meni sisärataa siinä ja kovassa lopetuksessa ei pystynyt paljoa petraamaan enää, mutta ihan hyvä esitys. Paperilla se oli jopa kovempi karsintalähtö kuin Lucalla. Finaalissa joudutaan menemään kengillä, mikä on Louvrelle on jonkinlainen miinus”, Pakkanen lisäsi.

Puolentoista viikon päästä ajettavassa finaalissa Hotshot Luca hakee jo toista Kasvattajakruunu-voittoa, sillä viime syksynä Turussa ori voitti kolmivuotiaiden finaalin. Kaksivuotiaana Hotshot Luca oli uransa ensimmäisessä kilpailussa Kasvattajakruunu-kakkonen Gravy Train Webin jälkeen. Se on ainoa Hotshot Lucan kokema tappio Killerillä, muut neljä starttia ovat päättyneet voittoihin.

Nykyään Ypäjän Hevosopiston valmentajana toimiva Aripekka on Jyväskylässä syntynyt ja alkujaan kaupunkilaispoikia, kunnes päätyi koulupoikana Killerille Jorma Pesosen ja Osmo Itärannan talleille.

”Pelasin siihen aikaan pesäpalloa HonSussa ja Kirissä, ja pärjättiinkin vähän. Ne menivät vähän rinnakkain siinä ennen kuin pesis jäi. Koulut jäivät valitettavasti peruskouluun ja sen jälkeen lähdin talleille töihin, siihen jäi oma urheiluhomma”, Pakkanen kertasi.

4-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaalin lähtöradat:

1 Lexus Dream
2 Hotshot Luca
3 Jack Vader
4 Deangelo
5 The Dude
6 North Lexus
7 Le Gros Bill
8 Twist Of Fate
9 MAS The Boss
10 Ypäjä Louvre
11 Quite A Boy
12 Muscleman

4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-finaalin ratajärjestys:

1 Lily’s Star
2 Boadicea
3 Callela Lisbeth
4 Willow Pride
5 Katie Ale
6 Club Nord Elit
7 Doris Hoss
8 Proserpine
9 Rose’s Tara
10 Lovemore
11 MAS Bella
12 Hard To Trick

Finaalit ajetaan Jyväskylän T76-raveissa lauantaina 17. marraskuuta. Molemmissa ykköspalkinto on 30 000 euroa.

Suomenhevosten Tammaderbyn karsinnoista voi lukea tästä linkistä ja Markku Niemisen kommentit finalisteistaan täältä.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti