Italian derbyvoittaja Pihtiputaalle – ”Siinä on oikeasti hevosta”

5.7.2019 - 15:53 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Antti Ojanperä odottaa mielenkiinnolla uusia vahvistuksia talliinsa ensi viikolla. Kuva: Anu Leppänen

Antti Ojanperän talli saa ensi viikolla kaksi mielenkiintoista vahvistusta Ruotsista: Italian Derbyn voittaneen Testimonial Ok:n Alessandro Gocciadorolta ja tavallisissa lähdöissä hyvin menestyneen Ronzon Facen Björn Goopilta.

7-vuotias Testimonial Ok kilpaili Oslo Grand Prix -viikonloppuna Bjerkessä ja selvisi Jorma Kontion ajamana sikäläisen Sweden Cup -version eli Enirgima Cupin finaaliin. Sen voittosumma on noin puoli miljoonaa euroa.

Turjan Jori vinkkasi, että se olisi myynnissä, ja tein heti kaupat. Kerään sen ympärille parhaillaan porukkaa”, Antti Ojanperä kertoo.

”Siinä on oikeasti hevosta, ja kun sillä on hyvä päivä, se voittaa tosi hyviäkin hevosia: viime syksynä mm. Urlo dei Ventin. Suvullisestikin ori on mielenkiintoinen: Elitloppet-voittaja Magic Tonightin veli.”

Noin 50 000 euroa tienanneen Ronzon Facen osti Kari Lähdekorven kautta porukka, jossa on mukana mm. Tapani Krapu.

”Iso, hieno ja starttinopea hevonen, ja mennyt viime starteissaan tosi hyvin”, Antti Ojanperä kuvailee.

Josveis kesälomalla

Ojanperän tallista kilpailee Kaustisen lauantain T75-kierroksella kolme hevosta: Quite Special, Gute Band ja Raggari. Menestysodotuksia on kaikista.

”Raggarilla oli Rovaniemellä pientä harmia, eikä se muutenkaan ole pitkän matkan hevonen. Maililla se on keulasta kova”, Ojanperä vihjaa.

Tallin keväkauden tähti Josveis oli vaisu Nordic Kingissä ja on nyt tauolla.

”Se ei ole mennyt edellisinäkään kesinä mihinkään, joten turha iskeä päätä seinään ja kiusata hevosta. Se on ollut nyt puolitoista viikkoa laitumella ja saa pitää kunnon kesäloman”, Ojanperä kertoo.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti