Jari Kinnusen totinen hyökkäys Ruotsiin ja 75:een

12.4.2019 - 11:37 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Jari Kinnusen hevoset ovat iskussa, ja hän tekee totisen hyökkäyksen Uumajan perjantain ja lauantain raveihin. Kuva: Anu Leppänen

Sastamalalaisvalmentaja Jari Kinnusen hevoset ovat kovassa menossa, ja mies suuntaakin perjantain sekä lauantain Ruotsin isoihin raveihin Uumajaan.

Perjantaina Umåkerin raviradalla on T64-jackpot, jaossa on jopa 400000 euron potti täysosumille, kun eilisellä kierroksella ei löytynyt arvoa nelosille eikä viitosille. Lauantaina mennään tuttuun tapaan 75-kierroksen merkeissä, ja Jari Kinnusella on reissussa avainhevonen molemmille kierroksille.

”Lauantaille on matkassa vielä kolmaskin hevonen”, Kinnunen huomauttaa.

M.J.’s Pearl (lähtö neljä, lauantai) lähti myös matkaan, kun oli sopiva sarja, mutta sillä oltaisiin tyytyväisiä jos päästäisiin sijoille 3-5. Mutta näillä kahdella muulla ei, Amazato (pe, T64-2) ja Pascha Tilly (la, T75-7) ovat olleet viime aikoina tosi hyviä, ja niillä koitetaan tosissaan pärjätä.”

”Amazato ei ihan ehtinyt Pilvenmäki Specialissa, mutta esitys oli oikein hyvä. Se on paljon parempi kesäbalanssissa, ja nyt kun se on varustettu murphy-lapulla, se on mennyt kurvitkin paremmin. Forssassa se selvisi tosi tiukoista kaarteista kunnialla. Tammalla voi ladata vähän enemmänkin alkuun, mutta en haluaisi jäädä kuolemanpaikalle, joten katsotaan.”

Pienessä lähdössä Amazato ehtinee kirissäkin korkealle viime starttien veroisella esityksellä. Pascha Tillyllä on hyvä paikkakin, ja mainio sauma onnistua, jos valmentajaan on uskominen.

”Pascha oli tosi hyvä Pilvenmäellä. Tähän on tähdätty jo jonkin aikaa, ja tuntuu että hevonen on ottanut askeleen eteenpäinkin, se tuntuu aiempaa vahvemmalta. Ja vauhtiakin on tullut lisää. Reissu meni raskaaksi viimeksi, enkä halunnut ajaa matkalla keulaa kumoon, ja tämä starttikin oli mielessä viikon päässä. Lopussa tultiin sitten kovaa, eikä saatu otetta, mutta olin tosi tyytyväinen. Aiemmin on kerran ajettu viikon välein, ja silloin se toimi hienosti, hevonen oli kuin lentoon lähdössä toisessa juoksussa, hyvällä tavalla. En pakittele, vaan ajan heti reippaasti. Nyt ollaan tosissaan hakemassa menestystä ja finaalipaikkaa. Varustukset ovat melko samat kuin ennenkin. Etukengät voivat hieman keventyäkin: tähän asti on menty nastoilla, nyt ehkä sileillä kengillä.”

Pääset tästä perjantain Umåkerin T64:n listoihin.

Tästä voit klikata itsesi lauantain Ruotsin T75:een.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti