Jere Tauliolle kova viisikko Korvenojalta

3.1.2019 - 15:25 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Liperiläisvalmentaja Jere Taulio sai kovia vahvistuksia talliinsa. Kuva: Anu Leppänen

Useampi hyvin menestynyt ML Stablen hevonen siirtyi Liperiin Jere Taulion valmennukseen.

Tuomas Korvenojan valmennuksessa olleet nelivuotiaiksi kääntyneet Aging Well, Fairytale Sisu, Fudge Sisu ja Ultimate Critic sekä kolmivuotias Golden Credit siirtyivät vuodenvaihteessa Jere Taulion treeniin. Kaikkien omistajana on ML Stable Oy, jonka takana on suurhevosenomistaja Mikko Laakkonen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Hevosurheilu.

Ruotsissa syntyneistä Aging Well on voittanut viidestä startistaan kolme ja Fairytale Sisu voitti viime syksynä Ruotsin pääradalla Solvallassa. Kolmivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-finaalissa ollut Ultimate Critic ja Golden Credit ovat Tauliolle ennestään tuttuja.

”Mikkohan osti Ultimate Criticin meiltä ja Golden Credit on opetettu täällä”, Jere Taulio selvittää. ”Mikko on samaa ikäluokkaa kuin meidän isä ja he ovat tunteneet pienestä saakka.”

Kykynsä näyttäneet nelivuotiaat ovat kovia vahvistuksia talliin, mutta starttiin niillä ei vielä kiirehditä.

”Katsotaan, miten ne sopeutuvat meidän systeemiin, treenataan ja aletaan vasta sitten ajaa kilpaa. Nämähän ovat kaikki luokkansa näyttäneitä ja kilpailleita hevosia. Kaikki ovat komeassa kunnossa ja erityisesti Aging Well on kyllä komea ilmestys”, Taulio ihastelee.

Liperiläisen Jere Taulion, 28, viime vuosi sujui hyvällä menestyksellä, sillä tallin hevoset tienasivat 48 250 euroa kahdenkymmenen voittoprosentilla. Syksyllä tiimiin liittynyt ravimaailmankansalainen Veli-Pekka Toivanen on tallin hevosten vakiokuski ja käy myös säännöllisesti hiittiapuna.

”Siitä on iso etu kilpailuissa kun Vellu tuntee hevoset myös treeneistä”, Taulio huomauttaa. ”Hän pystyy tekemään hevosen mukaan ratkaisuja ja on muutenkin taitava kuski. Vaikka olisi joku laukalle herkempi hevonen, usein Vellu on päässyt niiden kanssa ravia.”

Tallin vanhemmista kilpahevosista Detroit Rock Sisulla todettiin syksyn starttien jälkeen puikkoluun murtuma.

”Se on saanut huilata ja alkaa olla parantunut niin hyvin, että kohta voi ruveta treenaamaan. Detroit Rock Sisu on ensi kesäksi vielä mielenkiintoinen hevonen. Muutenkin olen tyytyväinen tallin tilanteeseen. Oikeastaan kaikki hevoset ovat sellaisia, että niillä voi ravilähdön voittaa.”

Kymmenestä startistaan kaksi voittanut Ultimate Critic on yksi Taulion valmennukseen siirtyneistä. Mikko Laakkosen omistamia nuorempia hevosia jäi vielä Tuomas Korvenojan valmennukseen. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti