”Jos lähtöön tulee kova matkavauhti, tulemme lopussa matsiin”

13.4.2019 - 13:14 | Antti Savolainen Uutiset Suomi

Katja Melkko, Wilhelm Paal ja Hans R Strömberg odottavat levollisina päälähtöä Seinäjoella. Kuva: Antti Savolainen

Seinäjoki Racen kolmen osallistujan taustajoukot kertoivat medialle ajatuksiaan kisasta etukäteen. Kaikkien hevosilla oli asiat kunnossa ja samaten he korostivat lähdön tasaisuutta.

Dreammokon ohjastaja-valmentaja Wilhelm Paal:

”Dreammoko tuli talliini kolme viikkoa sitten. Hevosen vire on mennyt koko ajan eteenpäin ja se tuntuu hyvältä. Tunnen sen omistajan jo pitkän ajan takaa ja hänellä on ollut aiemminkin hevosia minulla. Hän puhui jo hyvissä ajoin, että haluaa hevosen Ruotsiin kilpailemaan kesäksi, sillä se sopii paremmin pohjoismaiseen systeemiin kuin Vincennesin radalle.”

”Dreammoko lähtee kovaa. Sillä voi ajaa tilanteen mukaan keulasta tai selästä. Tämmöisessä tasaisessa lähdössä hevonen voi yhtä hyvin voittaa tai olla neljäs, vaikka olisi miten hyvä.”

On Track Piratenin ohjastaja-valmentaja Hans R Strömberg

”On Track Piraten on vahvassa ja hyvässä kunnossa. Sillä on nyt viimeisen vuoden ajan ratsastettu treeneissä paljon hoitajan toimesta, vanhalle hevoselle pitää keksiä välillä uutta.”

”Jos lähtöön tulee kova matkavauhti, tulemme lopussa matsiin ysiradalta. Jos matkalla mennään 14-vauhtia, niin takaa ei ehdi”, totesi Strömberg, jolla on ohjastajana yli 600 voittoa.

Elian Webin valmentaja Katja Melkko

”Elian Webin laukan Solvallassa kuski otti omaan piikkiinsä. Kaikki on varmisteltu sen jälkeen ja hevonen tutkittu. Kaiken pitäisi olla kunnossa.”

”Lähtörata 8 on synkkä ja sieltä tarvitaan tuuria. Sisäpuolella on paljon hyviä avaajia. Hevosella on vähän erilainen balanssi kuin ennen. Eteen pannaan hyvin kevyet kengät ja säästellään vielä vähän kavioita tulevia koitoksia varten. Hevosella on reiälliset vetolaput. Ne olivat myös Solvallassa, mutta niitä ei tietysti laukan jälkeen käytetty. Sitä ennen laput olivat Suur-Hollolassa.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti