Josveis sai paikan Elitkampissa

16.5.2019 - 12:11 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Team Ojanperä maailmalla: Jutta Ihalainen, valmentajaohjastaja Antti Ojanperä ja omistaja Paul Lindgren ovat päässeet Josveisin kanssa kahdesti voittajakehään Vincennesissäkin! Kuva: Heikki Torvinen

Antti Ojanperän valmentama Josveis sai kutsun uudistuneeseen Elitkampiin.

Elitkampin ykköspalkinto on noussut viime vuoden 300000 kruunusta puoleen miljoonaan. Lisäksi säännöt ovat muuttuneet, ja järjestäjä jakaa kylmäveriurheilun kolmeen maahan kaksi kutsua kuhunkin. Loput paikat menevät normaalisti pisteillä karsimalla.

”Olisimme yrittäneet mukaan joka tapauksessa”, Antti Ojanperä kommentoi Hevosurheilun netissä.

”Kiva tulla kutsutuksi kuitenkin.”

Suomen ensimmäisen kutsun sai Polara (Viesker), joka vei kisan vuonna 2017 ja oli viime vuonna kakkonen. Josveis (Viesker) sai toisen kutsun torstaina, kun kovasti spekuloitu Välähdys (Viesker) aloitti tiistaina laukalla – tosin mahtiesityksellä sen jälkeen – ja jätti kysymysmerkkejä. Josveis on mennyt varmaan tyyliinsä ja ehtinyt voitaa jo viidesti tällä kaudella. Eli Solvallaan on lähdössä kaksi vieskeriläistä ruunaa valloittamaan kisaa, jonka isänsä vei viidesti putkeen 1996-2000.

Vieskeriltä jäi muistoihin erityisesti vuosi 1997, jolloin ori voitti jättisuuren alkulaukan jälkeenkin. Myös Järvsöfaksilla on Elitkampista viiden suora, 2002-1996.

Pääset tästä Josveisin tietoihin.

Tästä pääset Vieskerin kanuunajuoksuun 1997.

*Uutisesta kertoi ensimmäisenä Hevosurheilu nettisivuillaan, pääset uutiseen TÄSTÄ.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti