Josveis suomalaistoivona – ”Täällä ei voi lähteä pakittelemaan”

9.6.2019 - 11:54 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset

Josveis ihastutti Solvallassa lähtönopeudellaan, ja Antti Ojanperä lupaa sitä nähtävän Oslossakin. Kuva:Terhi Piispa-Helisten

Oslo Grand Prix -päivän suomalaistoiveet lepäävät Elian Webin jäätyä pois Josveisin ja Polaran varassa.

Josveis yllätti kaikki Elitkampenissa ampumalla seiskaradalta keulaan ja johtamalla lähes maaliin saakka. Alm Svartenin lähdössä ruuna lähtee kirkastamaan hopeaa kullaksi vielä pykälää huonommalta paikalta, mutta valmentaja Antti Ojanperä on etukäteen luottavainen.

”Hevonen matkusti tänne hoitajansa Marika Salinin kanssa, ja reissu on mennyt hienosti. Ajoin sen eilen aamulla ja se tuntui niin pirteltä ja hyvältä, että lähtee varmasti taas lujaa. Keulaan taas koitetaan, täällä ei voi lähteä pakittelemaan”, Antti Ojanperä painottaa.

Piiskan käyttö on Norjan ravilähdöissä kiellettyä. Silläkään Ojanperä ei usko olevan Josveisille tänään merkitystä.

”Tai on joku merkitys, muttei iso, kun hevonen on näin terävä ja hyvä. Jos hevonen ei olisi parhaimmillaan, merkitys olisi isompi”, Ojanperä lisää.

Osloon on luvattu iltapäiväksi sadetta, mutta sekään ei haittaa Elitkampenin perusteella Josveisiä.

”Toivotaan kuitenkin, ettei sade alkaisi ainakaan ennen meidän lähtöä. Se olisi kaikille mukavampi.

Aamun alustavassa T75-prosenttijakaumassa Josveis on kolmosradan Polaran jälkeen kakkossuosikki, Elitkampenin perusteella suomalaisten kovimmat haastajat ovat isäntämaan Roli Eld ja Odd Herakles, joista Odd Herakles lähtee myös lujaa.

Josveisiä ajavalla Jorma Kontiolla on päivän lähdöissä muitakin hyviä voittosaumoja. Hän ajaa mm. Alessandro Gocciadoron Peace Of Mindia, Vincero Garia, Vitruviota ja Testimonial Ok:ta sekä Timo Nurmoksen Volocity de Vietä.

Päälähtöön starttaa suosikkina takarivin paikaltaan Päivi Laakkonen-Mäkihongon Nadal Broline rattaillaan sen valmentaja Björn Goop.

Ravit alkavat Suomen aikaa kello 14, ja ne ovat pelattavissa myös Suomesta. Toto75-peli alkaa lähdöstä 5 kello 16.00.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti