Juliette Lax tammojen kärki tuoreessa kunkkarirankingissa

26.6.2019 - 12:11 | Ravinetti Uutiset

Juliette Lax voitti Nordic Queen -kisan Härmässä. Kuva: Elina Paavola

Kuninkuusravit ovat viiden viikon päässä ja suomenhevoshuipulla käy kuhina sekä orien että tammojen listauksissa, kerrotaan Lahden Kuninkuusravien tiedotteessa.

Hallitsevan ravikuningattaren Akaasian ilmoitettiin väistyvän kilparadoilta, eikä näillä näkymin Lahdessa kilpaile yhtään vanhaa kuningatarta. Orien puolella ravikuningas Costellon terveysmurheet ovat pitäneet sen pois kilparadoilta koko kevään, ja antaneet tilaa haastajille.

Kuningas Costellolla näkyy jo valoa tunnelin päässä, sillä se starttaa tällä viikolla torstaina Vieskerin juhlaraveissa Jyväskylässä ja heti perään sunnuntaina tulevan kuninkuusravinäyttämön Jokimaan kovassa kylmäveristen Suur-Hollola -lähdössä. Costellon kovimmalla haastajalla, Välähdyksellä, on ollut kengitysmurheita, eivätkä askeleet ole pysyneet ravilla lähtöauton takaa. Rankingin laatijat luottavat nämä kaksi kovaa oria kärkeen, mutta niiden takana vaanivat nälkäiset haastajat Tähen Toivomuksen ja Vixenin johdolla.

Nyt on jo täysin varmaa, että ravivaltakunnan hallitsijatar vaihtuu elokuussa Lahdessa. Akaasia on päättänyt uransa, samoin kuin kolminkertainen kuningatar Saaga S. Tällä hetkellä vahvin kuningatarsuosikki raatilaisten mielestä on Juliette Lax. Se on startannut tänä vuonna yhdeksän kertaa ja voittanut näistä kahdeksan. Kaikki raatilaiset palkitsivat sen tälläkin kertaa täysin pistein. Juliette Laxin takana tilanne kuitenkin elää ja listalle nousee uusia haastajia.

Kuninkuusravirankingin laatii sitä varten koottu, vuosittain vaihtuva raati. Tänä vuonna raatiin kuuluvat kengitysseppä ja kuninkaallisten hoitaja Maija Ala-Vannesluoma, raviääni Jere Törmänen, Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton puheenjohtaja ja suomenhevoskasvattaja Antti Karhila, ravitoimittaja Harri Lind sekä Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen.
Kukin raatilaisista on listannut mielestään 12 parasta tammaa ja oriitta. Listan ykkönen saa 12 pistettä, kakkonen 11 pistettä ja niin edelleen. Hevosten yhteispistemäärä on laskettu kunkin raatilaisen asettaman listasijoituksen mukaan. Maksimipistemäärä on 60 pistettä. Ranking on spekulatiivinen, eikä sido lopullisia valintoja tekevää kuninkuusravien päätoimikuntaa.

Viimeinen ranking ennen Kuninkuusraveja ilmestyy 17.7. Päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 24.7.2019. Kuninkuusravit ravataan Lahdessa 2.-4.8.2019.

 

Kuninkuusraviranking IV 26.6.2019
ORIIT:
Costello 56p
Välähdys 53p
Tähen Toivomus 45p
Vixen 43p
A.T. Veeti 35p
Rapin Aatos 34p
Välkyn Tuisku 32p
Larvan Hurmos 24p
Rokin Maxi 22p
Vixus 21p
Caijus 7p
Joriini 6p

Muut pisteitä saaneet:
Fiiling 3p,
Ellin Sisu 2p,
Kartier 2p,
Metkutus 2p,
Camri 1p,
Eeti 1p,
Sheikki 1p

TAMMAT:
Juliette Lax 60p
Virin Camilla 50p
Huimariina 43p
Liisan Tulilintu 42p
Vieskerin Virva 38p
Ryti-Tyttö 37p
Sokru 34p
Julianne Dahlia 23p
Sävel-Taika 11p
Loikkaus 11p
Vilma Lyydia 9p
Marj-Lovviisa 8p

Muut pisteitä saaneet:
Limuska 5p,
Naputus 5p,
Poikolan Neito 4p,
Taruntuuli 4p,
Annin Vappu 3p,
Kemun Muisto 1p,
Piskon Pouta 1p,
Lorutyttö 1p

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti