Kari Viitamaa nukkui pois

1.5.2017 - 10:14 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Kari Viitamaa Kuva: Ville Toivonen

Ylivieskan ja Oulun raviratojen vetäjä Kari Viitamaa on kuollut.

Kari Viitamaa sai Seinäjoki-Racen aattona sairauskohtauksen, jonka jäljiltä hän nukkui pois sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Viitamaa oli 39-vuotias.

Viitamaa ehti toimia kotikuntansa Ylivieskan raviradan vetäjänä viitisentoista vuotta, ja myös Oulun raviradan ruorissa hän oli viimeiset viisi vuotta. Viitamaan aikana Ylivieskassa yritettiin ja innovoitiin kaikenlaista: rata oli mm. ensimmäisenä aloittamassa tavallisten ravien nettilähetyksiä ja kokeili ravien ajamista erämuodossa. Ylivieskassa myös kilpailtiin selostajien Suomen Mestaruudesta ja tehtiin lauantain saunaraveista kirjaimellisesti juuri sitä hinaamalla sauna etusuoran varteen.

Kari oli monelle ravi-ihmiselle tuttu paitsi kotikentällään, myös laajemmin. Hän oli hauskanpidon päälle ymmärtävä seuramies, joka laittoi itsensä iloisesti peliin monessa yhteydessä.

”Keskimäärin pidän mieluummin hauskaa kuin tylsää, jos johonkin lähden”, Kari sanoi Hevosurheilun Kuukauden henkilönä maaliskuussa 2012.

Aikaansaavan ja pidetyn Viitamaan kuolema on menetys raviyhteisölle, mutta tietysti ennen kaikkea inhimillinen tragedia. Karia jäivät lähimpinä kaipaamaan hänen vaimonsa ja pariskunnan kaksi lasta sekä Karin äiti.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti