Kolmas kutsu jaettu Elitloppetiin

13.3.2019 - 16:44 | Antti Savolainen Uutiset Ulkomaat

Romain Derieuxin valmentama Dijon on nähty myös Suomessa. Viime vuonna se starttasi Finlandia-ajossa Vermossa, josta kuva, ja Kymi GP:ssä Kouvolassa. Kuva: Anu Leppänen

Toukokuun viimeisenä sunnuntaina Solvallassa ravattavaan Elitloppetiin on kutsuttu kolmas hevonen. Kutsun sai 6-vuotias ranskalaisori Dijon. 

Dijonin ennätys 1.09,0 syntyi viime sunnuntaina, kun se sijoittui toiseksi Readly Expressin voittamassa Grand Criterium de Vitessessä Cagnes Sur Merin radalla. Dijon juoksi keulassa ja kovavauhtisessa kisassa ja antautui Readly Expressille vasta aivan loppumetreillä.

Dijonia valmentaa ja ohjastaa Roman Derieux. Orin voittosumma on reilut 740 000 euroa. Voittoja on kertynyt 47 startista 12. Hevosen omistaa Mauricette De Sousa.

”Hevonen näytti sunnuntaina kisassa paremmalta kuin koskaan ja oli suorastaan sankarillinen. Sillä on sekä nopeutta että kovuutta, joita Elitloppetissa tarvitaan”, Elitloppet-kutsut jakava Solvallan urheilupäällikkö Anders Malmrot toteaa Elitloppetin kotisivulla.

”Olen todella iloinen kutsusta. On unelma ja kunnia saada osallistua Elitloppetiin”, Derieux kommentoi.

Asiasta uutisoi aiemmin muun muassa ruotsalainen Sulkysport-sivusto

Aiemmin on spekuloitu myös Bold Eaglen osallistumisella Elitoppetiin. Sen voi unohtaa, sillä hevonen oli ajosuorituskin huomioiden vaisu sunnuntain Grand Criterium de Vitessessä.

Hevosen keuhkoista löytyi myös Travrondenin tietojen mukaan limaa. Nyt hevosta hoidetaan ja se saa levätä. Osaomistaja Pierre Pilarski haluaa myös, että sen jälkeen valmentaja Sebastian Guarato ajaa sillä testilähdön ja päätös uran jatkosta tehdään vasta sitten.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti