Kotivoitto Seinäjoki Racessa: Atupem valloittaa uusia korkeuksia

13.4.2019 - 19:52 | Riku Niittynen Uutiset Suomi

Näin jännää oli: Atupem/Santtu Raitala (2) tulee aivan viime hetkellä ohi johdossa juosseen Pastore Bobin. Välissä Chief Orlando on kolmas. Kuvat: Antti Savolainen

Huiman millimetritaiston jälkeinen jännitys räjähti suureen iloon, kun ämyreistä kuului: ”Voitto Suomeen!” Antero Tupamäen videohaastattelu ohessa antaa lisää taustoja suurvoitolle.

Ensimmäistä kertaa avoimen sarjan kansainvälisiä tähtiä kohdannut Atupem nappasi maalilinjalla todella arvokkaan päänahan, kun viime vuoden Finlandia-ajon ykkönen Pastore Bob rattaillaan Johan Untersteiner sai minimaalisella marginaalilla taipua. Pastorenkin suomalaisuusaste olisi ollut ok, kun Kari Lähdekorpi omistaa ruunasta ison osan, mutta täyssuomalainen Atupem Laukaasta rattaillaan Santtu Raitala Pihtiputaalta veivät herkun nenän edestä.

Ykköspalkinto oli 70000 euroa, ja se tuli komeassa kevätsäässä kilpailuennätyksellä 11,8/2100 metriä. Atupemin toinen emä Rubium ja isä Andover Hall ovat kylläkin amerikkalaisia, mutta Andoverkin kilpaili suomalaisomistuksessa, Erkki Laakkosen nimissä, rapakon takana huipulla, kuten on tehnyt huimaa uraa siitoksessakin. Aiempi suomalainen supertähti Brad De Veluwe on Andover Hallin poikia, ja olisiko tässä seuraava suomalainen kansainvälinen tähti?

Atupem sai kutsun Finlandia-ajoon. Vasemmalla ohjastaja Santtu Raitala ja kutsua pitelee Antero Tupamäki.

Suomalaisia ilonaiheita oli myös Chief Orlandon kolmossija, vain hiuksenhienosti kärkikaksikolle hävinneenä.

Antti Teivainen sanoi, että kun olisi saatu tilaa 20-30 metriä aikaisemmin, olisimme kehässä”, Tapio Mäki-Tulokas huokaili.

”Hevonen on hyvä, mutta tottakai häviäminen harmittaa, kun voittokin on ulottuvilla. Narut jäivät vetämättä ja ori oli voimissaan maalissakin.”

Takaisin Atupemiin: No, eläinlääkäri evp. Antero Tupamäki ei ole kuuluisa hätäilystä, ja saamme varmasti vielä odottaa lisävastauksia. Tässä kuitenkin joitakin vastauksia videohaastattelussa taiston tauottua ja dopingtestivelvollisuuksienkin hoiduttua. Suurkilpailuvoittajathan joutuvat automaattisesti testiin heti radalta tultuaan.

 

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti