Kriterium-voittaja hyvästeli kilparadat Pariisissa

14.4.2019 - 19:49 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Jontte Boyn kilpaura käsitti 58 starttia, 14 voittoa ja 11 muuta totosijaa. Se tienasi 354 534 euroa ja ravasi ennätyksekseen 4-vuotiaana 11,1. Kuva: Anu Leppänen

Jontte Boyn lauantain Vincennesin startti jäi sen kilpauran viimeiseksi.

Tuomas Korvenojan valmentama Jontte Boy ravasi upean 3-vuotiskauden voittaen mm. Solvallan Kolmivuotiseliitin, Kriteriumin ja Orsi Mangellin ja tienaten  288 450 euroa. Kolmivuotiseliitissä se ravasi ikäluokan Suomen ennätykseksi 11,5.

4-vuotiskausikin käynnistyi lupaavalla voitolla Vermossa, mutta Halmstadin Sprintterimestaruuden karsintavoittoa lukuun ottamatta loppukausi meni pahoin alle odotusten. Syyksi selvisi pari vuotta myöhemmin repeytynyt lihas selässä. Vaikka se saatiin hoidettua kuntoon, vahinko oli jo tapahtunut, eikä Jontte Boy palannut enää tasolleen. Viimeiseksi jäänyt lauantain Vincennesin testistartti sinetöi päätöksen lopettaa kilpaura.

”Tuomaksen mielestä hevonen ei olisi kilpaillut enää Suur-Hollola-voitosta, ja silloin katsottiin viisaaksi keskittyä lupaavasti alkaneeseen siitosuraan”, sitä manageeraava Martti Ala-Seppälä kertoo.

Jontte Boylla siemennettiin viime kaudella 87 tammaa. Ori astui Kouvolan kupeessa Kivisaaren oriasemalla, minne se palaa Ranskasta viikon päästä sunnuntaina.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti