M.T.Kitty on tamma Ossin mieleen

29.12.2018 - 18:31 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Perhejuhlaa Jokimaalla: Tiina, Ossi ja Iikka Nurmonen saivat juhlia kahteen otteeseen. Kuva: Anu Leppänen

LAHTI. Ossi ja Tiina Nurmonen tekivät Lahteen melkoisen täsmäiskun. Maaninkalaiset tulivat Jokimaalle kahden hevosen kanssa, ja Iikka Nurmonen narutteli ykköset sekä M.T. Kittyllä että Roberto Diverilla.

M.T.Kitty on Ossi Nurmosen oma hevonen. 15 hevosen tammalähtöön kolmannesta rivistä startannut M.T.Kitty joutui kiertämään takasuoralla viidettäkin rataa pitkin, mutta jyräsi silti varmaan voittoon.

”Tykkään siitä hevosena”, Ossi Nurmonen painotti. ”Se ei väsy ollenkaan, ajaa sillä kuusi tai kymmenen vetoa, ja se palautuu aina hyvin. Se on myös tarpeeksi nopea, hyvä tamma.”

M.T.Kitty on ana tunnettu nopeana hevosena, mutta viime aikoina hevosen menoon on tullut uutta potkua.

”Nyt se on jotenkin vahvistunut ja on voimissaan. Se menee pontevan näköisesti”, Ossi Nurmonen myönsi.

”Sen takia lähdettiin sen kanssa Ruotsiinkin, ja kuviteltiin, että pärjätään sielläkin, mutta juoksu meni siellä pieleen. Sen voittosumma meni nyt Klass I:n yli, mutta onhan siellä pronssidivisioonaa ja tammalähtöjä tarjolla.”

M.T. Kitty on sukuhevonen, sillä sen emä Fifth Avenue Girl on jättänyt kymmenen haamumaileria ja neljä kruunumiljonääriä. M.T. Kitty on Nurmosen oma ostos Ruotsin yksivuotishuutokaupasta.

”Se oli vähän pieni silloin, ja se varmaan vaikutti hintaan. Muistaakseni se maksoi vajaat 50 000 kruunua”, Nurmonen haarukoi. ”Eihän se vieläkään ole suurin hevonen raviradalla. Se kuitenkin on samasta emästä kuin First Lavec, joka juoksi kuusi miljoonaa kruunua ja oli meillä siitoksessa. Sekin oli pieni, enkä sen takia pelännyt tämänkään kokoa.”

Roberto Diverin viisivuotiskausi käsittää pelkkiä totosijoja. Kuva: Anu Leppänen

Nurmosen tallin toinen voittaja oli alle 20 000 euron ryhmässä loistanut Roberto Diver. Iikka Nurmonen ajoi ruunalla takarivistä päättäväisesti keulapaikalle, jolta se voitti varmoin ottein.

Tolppa oli kauden kahdeksasvuoden 11:sta startista, eikä Roberto Diver erehtynyt koko kauden aikana kertaakaan totosijoilta.

Harppaus on ollut melkoinen, sillä viime kaudella Roberto Diver tienasi kotivalmennuksesta 12 startistaan yhteensä 930 euroa.

”Sitä on vaan treenattu meidän tyylillä, ja se on onnistunut sen kanssa hyvin”, Nurmonen summasi. ”Se menee koko ajan eteenpäin, se ravaa hyvin ja on jotenkin järkiintynyt. Siinä ei ole oikein heikkoa kohtaa ollenkaan.”

Ossi Nurmonen palkittiin viime talven ravigaalassa Vuoden valmentajana. Tuolloin hän oli otsikoissa pitkälti Midnight Hourin kanssa, mutta nyt tallin lippulaiva on ollut sivussa radoilta St Michelistä asti.

”Se on aika paineissaan, oikein pörhäkässä kunnossa”, Nurmonen painotti. ”Radat vaan ovat sille vähän ongelmallisia. Sillä on takajalassa vanha hankosidevamma, enkä tahtoisi ajaa sillä pehmeillä radoilla. Suomessa monessa paikassa ei ole tarpeeksi hyvää pitoa. Oulussa rata on sellainen kuin pitää, eikä radan laittaminen minusta mitään rakettitiedettä ole.”

Taneli Säde ajoi Elegant Prayerin kokelasmeetingin finaalin voittoon. Seremonioissa mukana oli myös Tanelin serkun tytär Viivi Säde sekä Mikko Korpela Suomen Ravivalmentajat ry:stä. Kuva: Anu Leppänen
Wind Of Victory kiri tuulispäänä ykköseksi. Ville Tonttila tuurasi valmentaja Risto Airaksista nelivuotiaan tamman rattailla. Kuva: Anu Leppänen
Sykloni ja Esa Holopainen hallitsivat ravien kakkoslähtöä keulapaikalta. Kuva: Anu Leppänen
Emil Havulehdon Skogsborgs Winnie ja Väinö-Kalle Korhosen Tomtagårdens Widar kamppailivat tiukasti poikaohjastajille rajatun Karin Kannun Kundeille -finaalin voitosta.Kolmevuotias Skogsborgs Winnie vei lopulta niukasti pidemmän korren. Kuva: Anu Leppänen

 

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti