Maailmanmestari Zacon Giolla on suomalainen hoitaja

12.10.2019 - 22:57 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Ravureiden epävirallinen MM Yonkers Internatonal Trot meni lauantai-iltana Italiaan ori Zacon Gion myötä. Sen hoitaja on suomalainen Talvikki Niiniketo. Kuva: Anu Leppänen

Myöhään lauantai-iltana ratkaistiin New Yorkissa ravureiden epävirallinen MM, Yonkers International Trot. Italialaisen voittajan takana on myös suomalaista osaamista.

Yonkersin radalla kilpailtiin taas puolen miljoonan taalan ykköspalkinnosta, ja se matkasi siis Italiaan ori Zacon Gion (Ruty Grif) matkassa. Nelivuotiasta ohjasti Suomessakin nähty Roberto Vecchione, sitä valmentaa saksalaislähtöinen Holger Ehlert ja hoitaa suomalainen Talvikki Niiniketo. Kakkossija meni Tanskaan Flemming Jensenin valmentamalle Slide So Easylle, jonka ohjissa nähtiin Åke Svanstedt. Zacon Gio meni 2011 metriä eli 1 ja 1/4 mailin matkan kilometriajassa 11,7 ja voitti selvällä erolla.

Zacon Gion kausi on ollut uskomaton, sillä se on tappioton yhdeksässä startissaan, ja se on voittanut niissä muun muassa Face Time Bourbonin (Ready Cash) Modenassa 19. toukokuuta. Kaikkiaan se on juossut urallaan 29 kertaa ja voittanut 21. Ennen tätä se oli tienannut reilut 372 tuhatta euroa, joten lauantain palkinto yli tuplasi oriin ansiot.

Voit katsoa lähdön videolta tästä linkistä valitsemalla 12. päivän lähdön seitsemän.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti