Mascate Match jatkaa Ruotsin valloitusta

11.4.2019 - 11:21 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Saavatko HIFK:n raviliigavarsa Mascate Match ja Pekka Korpi illalla Ruotsista lisää menestystä? Kuva: Anu Leppänen

HIFK:n raviliigavarsa Mascate Match on kotimaisen raviurheilun suurimpia lahjakkuuksia tällä hetkellä. Pekka Korven suojatti kilpailee torstai-iltana Örebron Breders Crown -alkuerässä.

Pekka Korvella on tällä hetkellä mietinnän paikka, mutta ei hevosten kanssa. Kotikaupunkinsa Oulun rakas Kärpät on tällä hetkellä 2-2-tilanteessa SM-liigan välierässä HIFK:n kanssa. Tallissaan hänellä on puolestaan HIFK:n raviliigavarsa.

”Ei se nyt niin vaikeaa ole, kyllä tässä Kärppien miehiä kuitenkin ollaan”, Korpi myhäilee.

”Olen koittanut sanoa IFK:n puolella oleville, että turha rimpuilla ylivoimaa vastaan. Vähän sama kun meidän tamman kanssa. No, leikki leikkinä, mutta ei meidän tallissa ole montaa näin lahjakasta tammaa ollut kaikkina vuosina. Toisaalta olen koittanut painottaa osin kokemattomalle omistajaporukalle, että tämä laji on herkkä. Tamma on voittanut vasta kolme lähtöä, ja mitään takuuta enemmästä ei ole.”

Miten tamman Breeders Crown -lähtöön ja menestyssaumoihin illalla pitää suhtautua, sekä toisen ajokkisi Qvidja’s Aapoon?

”Mascate Match varmasti suorittaa taas hyvin. Reissaamisessa sillä tosin on vielä harjoittelemista, eikä kaikki ota sitä ikinä hyvin. Esimerkiksi meidän Twigs Voici on sellainen, että se kuuntelee laivalla koko ajan ääniä, eikä oikein lepää ollenkaan. Kuitenkin kaikki on hyvin, ja tuohan oli vasta kauden avaus. Tässä välissä en ole ajanut kovaa. Käytiin Vermossa, kun kotona kelit menivät huonoiksi, ja kovin vauhti oli 18 yhden tuhannen verran. Tamma on nopea ja lahjakas, mutta myös muilla voi olla hyviä hevosia, eikä tässä vaiheessa vielä tiedä, kuka kehittyy missäkin kohtaa. En pidä mitään itsestäänselvänä, mutta varmasti voidaan onnistuakin, kun hevonen on hyvä. Samoilla varusteilla jatketaan.”

”Qvidja’s Aapo ei ole huono varsa sekään. Jo kaksivuotiaana Turussa se kulki laukan jälkeen aika kovaa. Viimeksi se jäi pussiin voimissaan. Lähtö on kova ja paikka ulkona, mutta ei me nyt välttämättä ihan hännille jäädä. Ruuna avaa aika hyvin ja toivottavasti saadaan joku nätti paikka siitä. Koitetaan pysyä kuvioissa sitten mahdollisimman pitkään.”

Mikä tilanne on Korven tallissa muuten?

”Täällä Ruotsissa, missä nyt ollaan, meillä on 19 hevosta, joista Janne (Korpi) kantaa päävastuun. Kotona Suomessa on nelisenkymmentä, joista iso osa on varsoja. Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa, vaikka ei tässä edelleenkään ehdi puoliakaan siitä, mitä pitäisi. Ei ole vapaa-ajanongelmia.”

Tästä pääset Mascate Matchin illan lähtölistaan.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti