Midnight Hourilla taas hankosidevamma – ”90-prosenttisesti eläkehevonen”

11.6.2019 - 11:43 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Midnight Hour avasi Veijo Kumpulaiselle ovet kansainvälisiin suurkilpailuihin Amerikkaa myöten. Kuva vuoden takaa Kouvolasta. Kuva: Anu Leppänen

Midnight Hourin jo lupaavalta näyttänyt kuntoutuminen kohti Suur-Hollola-ajoa katkesi hankosidevammaan kisan alla.

”Ruunalla tähdättiin Suur-Hollolan alkueriin, mutta kun se oli hiitissä huono ja eläinlääkäri tutki sen, jalassa oli 20 prosentin hankosidevamma 2,5 sentin alueella. Sama jalka, mistä hankoside meni ensimmäisen kerran 4-vuotiaana ja toisen kerran viime kesän St Michelissä”, kasvattaja-omistaja Veijo Kumpulainen kertoo.

”Kun jalka ei tunnu kestävän, niin eiköhän ura ollut tässä. Otin hevosen kotiin ja ajelen sitä huvikseni ensi talven, mutta 90-prosenttisesti se on nyt eläkehevonen.”

Vaikka takaisku oli kova, Veijo Kumpulainen suhtautuu asiaan terveellä tavalla.

”Hevonen antoi niin hienot tunteet ja kokemukset, etten rupea hirveästi itkemään. Ollaan kiitollisia siitä mitä saatiin. Tämä kuuluu hevosurheiluun”, hän muistuttaa.

Jos Midnight Hourin ura päättyi tähän, loppulukemiksi jäivät 85 starttia, 33 voittoa ja 22 muuta totosijaa, 466 310 euron voittosumma ja ennätys 10,5. Suurimmat voitot tulivat kaksi vuotta sitten Åby Stora Prisistä ja St Michel -ajosta.

Midnight Hourin lisäksi Kumpulaisella on kotona Ilos Amadeus ja Iikka Nurmosella kaksi 3-vuotiasta loveyoulaista varsaa. Ilos Amadeus juoksi Iikalta käsin omistajan lomamatkan aikana kolmesta startista yhden voiton ja yhden kakkossijan ja jatkaa Kumpulaiselta lauantaina Kajaanissa.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti